2012.
december
07. 18:18

Megsarcolják a nyugdíjpénzt is

kalkuláció A tranzakciós illetéket az önkéntes nyugdíjpénztárak átháríthatják, többen meg is teszik majd - írja az azénpénzem.hu. A portál számításai szerint jövőre az új adó mintegy 120 millió forinttal rövidítheti meg a nyugdíjpénzt felvevőket. Az egészségpénztáraknak ezt a költséget magukra kell vállalniuk.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályok a megtakarítás kiutalásánál a tranzakciós illeték továbbhárítását lehetővé teszik – mondta Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke, az MKB pénztárak vezetője. (A magán- és állami nyugdíjat a törvény kiveszi ebből a körből – a szerk.) Ezzel az MKB kasszája él is, de másutt is erre készülnek, bár a többség még nem döntött

A tranzakciós illeték az egészségpénztáraknál is hasonló nagyságrendet jelent, de itt – mint Lehoczky hangsúlyozta– a szabályozás kizárja a továbbhárítást, így az többletköltségként a pénztárat terheli. Alaptalanná váltak tehát azok a korábbi félelmek, hogy az egészségpénztári tagokat többszörösen (a készpénz-, illetve a kártyahasználat révén) is sújtja az illeték.

Forrás: azénpénzem.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART