2011.
június
06. 23:35

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak

parlament külső Bejött a papírforma: az Országgyűlés megszavazta, hogy a korhatár alatti nyugdíj csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, vagy akár meg is szüntethető.

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható a nyugdíj, ha pedig az illető munkaképes,s még nem töltötte be az öregségi nyugdíjkorhatárt, el is vehető a nyugdíj - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a Fidesz által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

Név szerint is vállalták

A törvényjavaslatról az MSZP kezdeményezésére név szerinti szavazással döntött a Ház; az MTI összesítése szerint a kormánypárti képviselőkön kívül csak a független Pősze Lajos támogatta azt.

A javaslat elfogadása azt is jelenti, hogy az Alkotmánybíróságnak nincs lehetősége a leköszönő elnök utódját utoljára, még az új alkotmány hatályba lépése előtt, maguk közül megválasztani, titkos szavazással.

Az Országgyűlés július 31-ig „feltölti” a 15 fős testület üresen álló helyeit, és ugyaneddig meg is választja az Alkotmánybíróság új elnökét – már az új Alaptörvény szabályai szerint.

57 év fölött biztonságban

Az indítvánnyal kapcsolatban Lázár János korábban azt hangsúlyozta: az az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, tűzoltókra, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.

Szijjártó Péter az MTI-nek szombaton elmondta: azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd.

A kormány szándékai azért is meglepők, mert a Brüsszelnek eljuttatott konvergenciaprogramban az állt, hogy jövőre 1,5, 2013-ban 3 milliárd forint megtakarításra számít kormány a rendvédelmi erők tagjainak eddig járó nyugdíjkedvezmény elvételéből, s ezek a számok arra utaltak, hogy a már nyugdíjasokat nem érinti a "nyugdíjreform".

Forrás: FN.hu

Vissza
2011.
június
04. 08:20

Általános támadás a korkedvezményes nyugdíj ellen

Általános támadás a korkedvezményes nyugdíj ellen A rendvédelmisek szakszervezetei megtárgyalják az egyeztetésen történteket, döntenek róla, és hétfőn újra találkoznak Orbán Viktorral - nagyjából itt tart a tárgyalás. Az érdekképviseletek ellen egyébként több frontos is támadás indult.
Tovább
2011.
június
05. 08:41

Nyugdíj: szörnyű jövő közeleg

Nyugdíj: szörnyű jövő közeleg Magyarországon egyre többen látják úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer önmagában hosszú távon nem biztosít megfelelő életszínvonalú idős kort, ezért mindenképpen szükséges a pénzügyi öngondoskodás valamilyen formája. Ezt támasztja alá a Generali-Providencia Biztosító legutóbbi felmérése is, melyben többek között a válaszadók pénzügyi tudatosságát, megtakarítási és öngondoskodási hajlandóságát vizsgálták.
Tovább
2011.
május
29. 18:57

Nyugdíjkorhatár, kedvezmények egyes országokban

Nyugdíjkorhatár, kedvezmények egyes országokban Milyen különbségek és hasonlóságok vannak a különféle országok nyugdíjrendszere között?
Tovább
2011.
június
03. 18:36

Nyugdíjügy: továbbra sincs megállapodás

Nyugdíjügy: továbbra sincs megállapodás Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt azt mondta: nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART