2013.
augusztus
12. 09:34

Megtudhatjuk, hogy mennyi van még hátra?

Címkék:
óra A fejlesztők reményei szerint három éven belül már az orvosokhoz is széles körben juthat el egy új szerkezet, amely a bőrre helyezve megmutatja, az egészségi állapotunk alapján mennyi időnk van még hátra.

Haláltesztet fejlesztett ki a Lancasteri Egyetem egyik kutatója, pontosabban egy olyan szerkezetet, amely állítása szerint képes megjósolni - persze ésszerű kereteken belül -, hogy nagyjából mennyi időnk van még hátra. 

A szerkezet a lézeres technológián alapul, ránézésre pedig a karórához hasonlít: az orvos csak ráteszi a beteg csuklójára, majd a kis kütyü a lézersugarakkal feltérképezi a bőr állapotát és ez alapján nemcsak a sejtek biológiai korára tud következtetni, de a feltalálók szerint képes lesz felismerni akár a rákot, vagy a demenciát is - adta hírül a Daily Mirror. A sejtek működése alapján aztán a szerkezet egy becsült értéket ír ki, amely megmutatja, mennyi időre számíthatunk még az életben.

Aneta Stefanovska professzor abban bízik, hogy a vizsgálati adatok alapján a számítások is egyre pontosabbá válnak, a méréseket egy központi adatbázisban fogják gyűjteni és így lehet minél tökéletesebb képet kapni az emberek állapotáról. Természetesen ha nem tetszik valakinek a neki szánt maradék idő, akkor az orvosával egyeztetve kidolgozhatja annak a módját, hogyan javíthat a fizikai állapotán.

Forrás: ma.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART