2012.
augusztus
10. 15:34

Megvan az Arany Alkony új működtetője?

Címkék:
Arany Alkony Egyházi működtetésbe kerülhet a kilenc nyugdíjasotthonból álló Arany Alkony-hálózat. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rendezni szeretné a hányatott sorsú otthonok lakóinak jogi helyzetét.

Két jelentkező közül a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) veheti át az Arany Alkony idősotthonok működtetését – írta a PestiSrácok.hu. A tényfeltáró blog szerint az ortodox zsidó egyház mellett egy ciprusi bejegyzésű offshore cég tett még ajánlatot a Medicatus-cégcsoportnak a kilenc otthon üzemeltetésére. Eddig a Kálvin János Református Presbiteri Misszió működtette az intézményeket, de a szervezet tavaly elvesztette egyházi státuszát, és így az állami kiegészítő normatívára való jogosultságát is.

„A szándék részünkről végig adott volt a vásárlásra. Mi azt a feltételt támasztottuk, hogy az idősektől érkezzen egy levél, hogy ők is szeretnék, hogy az EMIH vegye át az Aranyalkonyt. Ez végül mindegyik érdekképviseleti szerv kiadta. Miután találtunk két európai zsidó alapítványt, akik segítettek az Aranyalkony Idősotthonok megvásárlásában már csak a megállapodást kell tető alá hozni” – válaszolta a PestiSrácok.hu kérdésére Nógrádi Bálint, az EMIH vezetőségi tagja.

Az EMIH szeretné rendezni a nyugdíjasotthonok lakóinak egyelőre tisztázatlan jogi státuszát – korábbi sajtóhírek szerint kérdéses, mi lett a beköltözők jelentős, fejenként 6-7 millió forintos befizetéseinek sorsa.

Forrás: mandiner.hu

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
május
19. 15:29

Arany Alkony-ügy: az igazság felé?

Arany Alkony-ügy: az igazság felé? Az Arany Alkony Idősotthonok lakói szerint nem igazak a médiában elhangzott, az intézmények munkatársait ért vádak; erről az érintettek képviselői, valamint az otthonok vezetői beszéltek - írja az Egészségkalauz.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART