2009.
december
26. 09:00

Megviselte az embereket a téli tavasz

Címkék:
mentő Többen kértek segítséget a mentőktől, mint ahányan átlagosan szoktak, mivel a melegebb időjárás hirtelen érte az embereket. Főként az idősebbekhez és az érzékenyebbekhez kellett kimenni, mert megviselte őket a télen jött tavasz.

Az átlaghoz képest húsz százalékkal többször kértek segítséget a mentőktől szenteste napján. Az esetek többségében a hirtelen jött meleg miatt hívták a mentőket - mondta Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A fővárosban a megszokott 350 helyett 430-szor hívták őket, mert az tavaszias időjárás megviseli az embereket - tudta meg több portál. Főleg idősebbeken és a meleg frontra érzékenyeken kellett segíteniük, hiszen az ország déli területein napközben több helyen is megdőlt a napi melegrekord.

Sellyén például 21,7 fokot mértek kora délután. Az eddigi legmelegebb december 25-e eddig az 1983-as volt, akkor Szekszárdon 16,2 fokot mértek.
 

Vissza
2009.
december
22. 11:20

Hogyan győzze le az ünnepek miatti depressziót?

Hogyan győzze le az ünnepek miatti depressziót? A karácsonyi ünnepek sokak számára az év legszebb időszakát jelentik, ám vannak, akiknek ezek a legkevésbé várt, legnehezebben megélt napok.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART