2011.
október
14. 09:29

Megvonnák ez előző rendszer vezetőinek kiemelt nyugdíját

Címkék:
Wittner Mária Hétfői ülésén napirendre veszi a Fidesz parlamenti frakciója a szocializmus egykori vezetőit megillető kiemelt nyugellátások megvonásának kérdését - mondta el Wittner Mária, akinek javaslatára a kormánypárti képviselőcsoport foglalkozik majd a témával.

A fideszes országgyűlési képviselő, 56-os halálraítélt kifejtette: a tanácskozáson arra tesz majd javaslatot, hogy a frakció szakmai osztálya alkosson jogszabálytervezet arra, hogy vonják meg az áldozatokénál "szemérmetlenül" magasabb nyugdíjat azoktól a "hóhéroktól", akik "az előző rendszerből éltek", köztük munkásőröktől, párttitkároktól. Ezt a pénzt pedig 56-os szervezeteknek és a megtorlások áldozatainak adná. Mint fogalmazott, "végre igazságot kellene tenni ebben az országban".

Wittner Mária elmondta, mindezt több magánszemélynek és 56-os szervezet képviselőjének, így például a Történelmi Igazságtétel Bizottságot (TIB) vezető Regéczy-Nagy Lászlónak a megkeresése után kezdeményezi.
Regéczy-Nagy László az MTI-nek úgy fogalmazott, az előző rendszer vezetőinek kiváltságai máig érintetlenek, "a kommunista állam akkor a hatalmukat védte, a jogállam ma a pénzüket védi".

Mindketten rámutattak arra, hogy az 56-osoknak járó nyugdíjkiegészítés mértéke a Gyurcsány-kormány döntése miatt évek óta nem emelkedik, amit elfogadhatatlannak tartanak.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
március
24. 21:00

Wittner Mária: "Horn Gyula három éve vergődik és képtelen meghalni"

Wittner Mária: "Horn Gyula három éve vergődik és képtelen meghalni" Novák Előd jobbikos képviselő szerint Horn Gyula kormánya jobban együttműködött az ellenzékkel, mint most a Fidesz. Wittner Mária '56-os túlélő viszont azt mondta, Horn Gyula hóhér volt, aki három éve vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART