2010.
november
01. 19:32

Menedék a fagyhalál elől

Címkék:
Fagyos kerítés Évről évre egyre több idős ember szenved fagyhalált fűtetlen otthonában. Idén az előrejelzések szerint zordabb lesz a tél az eddig megszokottaknál. A gondot ugyan nem oldhatja meg, de komoly segítséget kínál az alábbi felajánlás.

Azért, hogy kevesebb tragédia történjék, az Arany Alkony idősotthonokat üzemeltető Kálvin János Presbiteri Misszió egész télre, az ország bármelyik részéről befogad rászoruló, magukról gondoskodni képtelen időseket.

A misszió által működtetett öt fővárosi és Budapest környéki intézményben két-, három- és négyágyas szobákban helyezik el a jelentkezőket, és gondoskodnak teljes ellátásukról. Égető Ferenc lelkésznek, a Misszió elnökének tájékoztatása szerint jelenleg húsz helyet tudnak a célra felajánlani.

A Kálvin János Presbiteri Misszió felkéri az önkormányzatokat és a segítőkész embereket, hogy ha élnek-e a környezetükben veszélyeztetett nyugdíjasok, akkor tájékoztassák őket a felajánlott lehetőségről.

Forrás: HírExtra

Vissza
2010.
október
08. 06:59

Gyógyszer helyett hagyma - kincset ér

Gyógyszer helyett hagyma - kincset ér A gyógyszerek uralmának korában lassanként megfeledkezünk a természetes megoldásokról. Amikor nem égető problémáról van szó, érdemes a régi tudást felidézni és alkalmazni. Az őszi-téli időszak egyik ilyen említésre méltó "gyógyszere" a magyar konyha legfőbb alappillére, a hagyma.
Tovább
2009.
december
22. 16:58

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában Kihűlt egy 71 éves asszony Kapuváron. Az idős nőt a családsegítő intézet munkatársa találta meg, amikor meleg teát vitt neki. Egyébként étellel és fűtőanyaggal is ellátták. A rendőrök ezek tudatában igencsak meglepődtek, amikor a halottszemle során, az iratok keresése közben 11 millió forintnak megfelelő készpénz és valuta került elő.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART