2012.
november
10. 11:36

Mennyire hasznos az otthoni vérnyomásmérés?

Címkék:
vérnyomásmérő Hasznosak lehetnek az otthoni vérnyomásmérők különösen azoknak az idősebbeknek, akik már átestek stroke-on, ugyanakkor néhányuknak problémát okoz a rendszeres ellenőrzés - állapították meg brit kutatók, akiknek eredményeiről a Fox News cikke számol be.

Az új tanulmány, amely a Canadian Medical Association Journal című szakfolyóiratban jelent meg, azokra a páciensekre koncentrált, akik korábban már átestek stroke-on.

'Összességében azt találtuk, hogy az otthoni ellenőrzés nem segíti a páciensek vérnyomásának javítását' - mondta Sally Kerry kutatásvezető.

Ő és csapata a kutatásban részt vevőket két részre osztotta. Egyik felük házilag ellenőrizte a vérnyomását, másik részük orvosilag. Az eredmények nagyon vegyesek voltak.

'Néhány betegnek, aki átesett a stroke-on nehézséget okoz a készülék használata és a rendszeres vérnyomás-ellenőrzés' - mutatott rá a szakember. Ez különösen azok számára igaz, akik károsodást szenvedtek el a stroke miatt.

Ez azért is veszélyes, mert a betegek hajlamosak öncélúan csökkenteni gyógyszereik adagját, pedig azt csak orvosi felügyelet mellett szabadna.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART