2012.
december
14. 16:44

Mennyit tegyünk félre, hogy millióink legyenek nyugdíjas éveinkben?

Címkék:
malacnyugdíj Az életkor előrehaladtával egyre többen terveznek saját megtakarítást nyugdíjas korukra, de valós tartalékkal csak a nyugdíj előtt állók negyede rendelkezik. Pedig létezik az előtakarékosságnak állam által is támogatott, adómentes formája - hívja fel a figyelmet a penzcentrum.hu.

A Nyugdíj-előtakarékossági Számlát (NYESZ), a kedvezőbb kondíciók miatt év végéig még megéri megnyitni. Aki havonta 42 ezer forintot, vagyis évi 500 ezret félre tud tenni nyugdíj-előtakarékossági számláján, egy átlagos 6 százalékos éves hozam mellett tíz év után több mint 8 millió forinttal vághat neki időskori éveinek - írja a pénzcentrum.hu.

Havi 20 ezer forint megtakarítással, azaz éves szinten 240 ezer forint félretételével 4 millió forint gyűlik össze, de már havi 10 ezer forint nyugdíj-előtakarékossággal is kétmilliós tétellel egészíthetjük ki a nyugdíjat. A lap hozzáteszi: ha a fenti tízezer forintot húsz éven keresztül utaljuk NYESZ-számlánkra, összesen 5,6 millió forinttal gazdagodunk a kedvezményeknek köszönhetően - az éves 6 százalékos hozamot feltételezve.

A Nyugdíj-előtakarékossági Számla mellett jelentős adókedvezmény vagy akár adómentesség érhető el a Tartós Befektetési Számlával is. Ha TBSZ számlánkon egy átlagos éves 6 százalékos hozamú befektetési formába 2 millió forintot fektetünk be év végéig, és az adómentességhez szükséges öt évig megtartjuk befektetésünket, akkor 108 ezer forint adómegtakarítást érhetünk el a hozamról nem is beszélve.

Forrás: penzcentrum.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART