2012.
december
02. 13:54

Mérsékletességre intette a keresztényeket a Pápa

Címkék:
XVI. Benedek pápa A keresztényekhez méltó életmódról beszélt advent első vasárnapján XVI. Benedek pápa a római Szent Péter téren, az Úrangyala-imádság előtt.

"A világban tapasztalt felfordulás vagy a közömbösség és materializmus közepette a keresztények másfajta életmódjukkal tanúsítsák az isteni üdvösséget..." - fogalmazott az egyházfő. XVI. Benedek a Szent Péter téren, több ezer olasz és külföldi előtt nyitotta meg az adventi időszakot. Hangoztatta, hogy az idei karácsony az ősszel meghirdetett Hit Évére esik és a II. Vatikáni Zsinat ötvenedik évfordulójára.

Hozzátette, hogy Isten szeretete és igazsága a történelem folyamán mindig jelen van, de ahhoz, hogy "teljességében megvalósuljon, türelemmel és bátorsággal kell keresni...". Beszédében a pápa a Fogyatékkal Élő Emberek december 3-i világnapjára is emlékeztetett. Hangsúlyozta, hogy "minden ember, még a súlyos testi és lelki korlátokkal élők is mindig felbecsülhetetlen értéket képviselnek". Az egyházfő arra buzdította a törvényhozókat és kormányzókat, hogy védjék a fogyatékkal élőket és segítsék a társadalomban való teljes mértékű részvételüket.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
június
13. 17:42

Valódi alternatíva a segélyezéssel szemben

		 Valódi alternatíva a segélyezéssel szemben Szűkíti az állástalanok juttatásait a közmunka újraszabályozásáról szóló törvénycsomag, amelynek sürgősségi tárgyalását kéri a kormány a parlamenttől. A Széll Kálmán-tervvel összhangban az eddiginél rövidebb ideig részesülnének álláskeresési járadékban azok a munkanélküliek, akiknek az állástalanná válásukat megelőző időszakban volt bejelentett munkahelyük. Álláskeresési segély a jövőben csak a nyugdíj előtt lévőknek járna.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART