2011.
május
22. 09:12

Mesterházy: fenyegető üzeneteket küld a kormány

Címkék:
mesterházy Meg lehet változtatni a nagy ellátórendszereket, de nem úgy, hogy megszerzett jogosultságokat kicsavarnak az emberek kezéből - olvasható az MSZP elnökének írásában, amelyet vasárnap tett közzé saját internetes oldalán. Mesterházy Attila az öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjak tervezett felülvizsgálatával kapcsolatban megjegyzi: változtatni úgy sem lehet, hogy az érintetteket nemhogy nem kérdezik meg, de fenyegető üzeneteket küld nekik a kormány.

A szocialista pártelnök szerint a Fidesz újabb nagy lépést tett a diktatórikus működés felé Balsai István és Lázár János nyugdíjjal kapcsolatos javaslatával.

Mesterházy Attila a kétharmados szavazógép most szerzett jogaitól fosztana meg magyar állampolgárokat, "közülük is a leggyorsabban azon csoportok tagjait, akik tüntetni merészeltek az Orbán-kormány ellen. Mindezt a Fidesz a még érvényben lévő, eddig is számos alkalommal meggyalázott alkotmány módosításával kívánja elérni, ami azt jelzi, hogy még idén végezni akarnak a piszkos munkával".


Mesterházy Attila írásában megjegyzi: igazi konzultáció nincs, mert a kormány pontosan tudja, hogy elvesztette a szavazók bizalmát, ezért már nem hisznek neki a társadalmi partnerek.

Szerinte sok választó még egy évvel ezelőtt is annak tudatában szavazott bizalmat a Fidesznek, hogy azt gondolta: az új kormány a demokratikus játékszabályok betartásával fogja megváltoztatni Magyarországot. "Mi szóltunk, hogy ez a bizalom alaptalan, de véleményünkkel kisebbségben maradtunk" - fogalmazott az MSZP elnöke.

Forrás: Klubrádió

Vissza
2011.
május
17. 19:58

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik"

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik" Az MSZP szerint eddig nem látott megszorításként és garanciális jogok megvonásaként értékelhető a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes alkotmánymódosító javaslat. Tóbiás József, a szocialisták vezérszónoka az indítvány keddi parlamenti vitájában azt mondta: a kormánypárt tudatosan állít egymással szembe társadalmi csoportokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART