2012.
április
19. 10:22

Meztelenül tölti nyugdíjas éveit

Címkék:
szigetek Egy 76 éves japán férfi különös módon tölti nyugdíjas éveit. A trópusi éghajlatú Okinawa tartományban ugyanis berendezett magának egy kis szigetet, ahol nyugodtan élhet, méghozzá teljesen meztelenül.

„Nem teszem, amit a társadalom sugall számomra, hanem a természet törvényeit követem. Nem lázadhatsz fel a természet ellen, hanem el kell fogadnod annak minden részét. Ezt tanultam meg, amikor ideköltöztem, és valószínűleg ezeknek a szabályoknak a betartása miatt érzem ilyen jól magamat.” – mondta Masafumi Nagasaki.

Nagasaki korábban fotóművészként dolgozott, így éveket töltött a sötétkamrában. Amikor eljött a nyugdíj ideje, meg akart szabadulni ettől a világtól. Ezért választotta lakóhelyéül a Sotobanari-szigetet, mely az Iriomote-sziget partjainál található és átmérője mindössze ezer méter körül van.

Minden napot szigorú menetrend szerint tölt: napkeltekor egy általa összeállított edzést végez el a parton, majd kimossa ruháit, kitakarítja a tábort, melyet felépített magának és rendet rak a környéken. Mindezt még azelőtt kell végigcsinálnia, hogy a Nap lenyugszik, mivel akkor rengeteg rovar bújik elő nappali rejtekhelyéről.

Heti egyszer Nagasaki ruhát ölt magára és hajójával a közeli városba megy, hogy élelmiszert és ivóvizet vásároljon. Mindehhez a családja nyújt anyagi támogatást.

„Olyan helyet találni, ahol az ember nyugodtan elbúcsúzhat az életétől, nagyon fontos. Ennél jobbat pedig keresve sem találhattam volna magamnak. Ez életem legjobb döntése.”

Forrás: mosaiconline.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART