2011.
július
28. 10:14

Mi van a cívisekkel? Debrecen vezeti a bűnügyi statisztikát!

Címkék:
Debrecen A legvadabb bűnözési mutatókat az országban tavaly Soroksár produkálta - derül ki a HVG összeállításából. A XXIII. kerületben tavaly 340 lakásbetörés és hat gyilkosság történt. A megyei jogú városok bűnügyi ranglistáját Debrecen vezeti.

Debrecen vezeti a megyei jogú városok legfrissebb, 2010-es bűnügyi ranglistáját: a 207 ezer lakosú városban tavaly több bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség, mint a 169 ezres Miskolcon, a 118 ezres, illetve a 75 ezres Nyíregyházán és Szolnokon együttvéve - írja a HVG című hetilap. Debrecenben 22 ezer bűntettet és vétséget regisztráltak a nyomozók az elmúlt évben.

A HVG összesítése szerint a megyei jogú városok közül Érden voltak a legnagyobb veszélyben az ingatlanok és a nagy értékű ingóságok. A 65 ezer lakosú városban 2010-ben összesen 266 lakásbetörtért regisztráltak, azaz minden 10 ezer lakosra 41-41 ilyen bűncselekmény jutott. Ugyanez a mutató Zalaegerszegen tíz, Sopronban kilenc, Hódmezővásárhelyen hat volt - olvasható az origo.hu-n.

A legtöbb gyilkosság Pécsen történt: a városban 2010-ben a rendőrség öt gyilkosság és öt emberölési kísérlet aktáját zárta le. Pécsett tavaly 365 házba törtek be, miközben Szegeden 257 ilyen bűncselekmény vélt ismertté.

Forrás: HajdúPress

Vissza
2011.
július
27. 17:54

Egymillió a csuklyás támadókért

Egymillió a csuklyás támadókért Még mindig életveszélyes annak az idős férfinak az állapota, akit csuklyás elkövetők megtámadtak és brutálisan bántalmaztak a múlt hét végén Oroszlányban - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője újságírókkal a helyszínen.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART