2012.
október
12. 18:46

Miért akarják elvenni az idősek utazási kedvezményét?

Címkék:
mesterházy Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegye nyilvánossá azt a titkos minisztériumi tanulmányt, amely egyebek között az idős emberek utazási kedvezményének elvételét is javasolja. A párt azt is elvárja Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, hogy még a héten tisztázza: ki volt a szóban forgó anyag megrendelője, ki az elkészítője, mennyi pénzbe került a tanulmány előállítása, és mi a kormány álláspontja a benne foglaltakról - közölte az MSZP elnök-frakcióvezetője.

Mesterházy Attila közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára egy interjúban beismerte: a kormány tervei között szerepel a közösségi közlekedési kedvezményrendszer felülvizsgálata, az idős emberek és a diákok utazási kedvezményeinek részleges elvétele.

Mesterházy Attila kitér arra: Orbán Viktor miniszterelnök kormánya ismét hazugságban utazik, amikor azt mondja, hogy a nemzetközi szervezetek miatt szükséges megvonni az utazási kedvezményeket.

Szerinte bebizonyosodott, hogy ilyet sem az Európai Bizottság, sem a valutaalap nem kért a magyar kormánytól.
"Másrészt a közösségi közlekedés jelenlegi állapota jórészt Orbán Viktor gátlástalanul populista politikájának következménye" - fogalmazott a politikus, aki szerint amikor a szocialista kormány kezdett hozzá a közösségi közlekedés rendbetételéhez, az ellenzéki Fidesz mindent megtett annak akadályozásáért.

A Napi Gazdaság pénteki számában Fónagy János közösségi közlekedésért felelős kormánybiztos azt mondta: több forgatókönyv is készült, de a végső döntést a politika mondja majd ki, ha egy esetleges EU/IMF-megállapodás ezt előírja. A munkaanyagok nem nyilvánosak - mondta, de példaként ismertette: az egyik, hangsúlyozottan munkaanyagként létező szcenárió szerint a 65 év felettiek ingyenes utazási lehetősége csak a csúcsidőn kívüli napszakokban maradna meg.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART