2011.
április
22. 22:47

Milliókat adott a Fidesznek egy nyugdíjas asszony

Címkék:
Orbán Viktor Több mint hatszázmillió forint adományt gyűjtött tavaly a Fidesz, a magánszemélyek között a legtöbbet, nyolcmillió forintot nem egy üzletember, vagy politikus, hanem egy idős budapesti asszony utalta a pártnak.

A Fidesz szerdán nyilvánosságra hozott tavalyi mérlegbeszámolója szerint a magánadományok közül a legmagasabb összeggel nem pártpolitikus, hanem egy ismeretlen ember támogatta a legnagyobb kormánypártot. A Hivatalos Értesítőben közzétett mérlegbeszámoló szerint Tremmel Ferencné nyolcmilliót adományozott a Fidesznek - írja az Origo. Ez jóval nagyobb összeg, mint amellyel más adományozók, többek között a szokások szerint a pártot támogató politikusok segítették a Fideszt.

A Fidesz egyik vezető politikusa a nyolcmilliót adományozó Tremmelnéről a lapnak azt mondta, hogy egy idős asszonyról van szó, aki nem először adományoz a Fidesznek. A politikus szerint az asszony a III. kerületben lakik, nincs senkije. A korábbi években szintén előfordult, hogy a legnagyobb összeget befizető magánszemély olyan idős ember volt, aki megtakarításai egy részét szimpátiából hagyta a Fideszre.

A jogszabályok szerint az 500 ezer forint feletti adományozók nevét kell nyilvánosságra hozni. A listán több olyan ismeretlen ember is található, akik egymillió forintnál nagyobb összeggel segítették tavaly a kormánypártot. Banai Miklós kétmillió forintot adományozott a kormánypártnak, az Origónak azt mondta, azért, mert elege volt az elmúlt nyolc év szocialista kormányázásából. A férfi Budapesten dolgozik fizikusként és konzervatív beállítottságúnak mondta magát.

Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
január
30. 07:56

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország Magyarország megújítása és újjászervezése a választói akaratnak megfelelően halad, ennek jegyében helyezte a kormány biztonságba az emberek nyugdíját, vezette be az arányos adórendszert, és állítja talpra az ország gazdaságát - reagált a Fidesz az MSZP szombati választmányi ülésén elhangzottakra.
Tovább
2010.
november
29. 22:20

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal A Fidesz szerint mindenki, vagyis a mai nyugdíjasok, illetve az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők is jól járnak a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokkal - mondta Selmeczi Gabriella a párt vezérszónoka, a javaslat hétfő esti általános parlamenti vitájában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART