2012.
március
18. 07:27

Milyen a szex 50 fölött?

Címkék:
fiatal nyugdíjasok Noha ötven és hatvan között a szexuális érdeklődés csökkenhet, egyes vizsgálatok és felmérések szerint ugyanakkor a hetvenes éveinkhez közeledve a láng újra erőre kaphat.

Anna a menopauzával magyarázta vaginális szárazságát, de mert a szexuális együttlét közben egyre erősödő kellemetlen érzései voltak, sőt a kedve bármiféle intimitáshoz rohamosan csökkent, felkeresett néhány orvost. A kezelési skála a hormonadagolástól az antidepresszánsokon át a közhelyekig terjedt. Körbekérdezve rájött, hogy kortársainak többsége szintén szélsőségeket él át – szexuális vágyuk vagy szinte eltűnik, vagy épp ellenkezőleg, még sosem tapasztalt kielégítetlenséggel jár.
A szexualitás és az életkor összefüggései

A legtöbb nő 50 és 65 éves kora között a szexuális vágy lanyhulását tapasztalja, hatvanas éveinek közepétől azonban érdeklődése újból fokozódik. Nem meglepő, hogy szexuális aktivitásunk hullámhegyei és -völgyei bizonyos életkorhoz köthetők.

A menopauza körül általában aggodalmaskodás, elkedvetlenedés jellemzi a nőket, hiszen a testüket fiatalabb koruk mércéjével mérik, ami lehangoló eredményekhez vezethet. Nehéz belátni, hogy bőröd nem olyan feszes, másfajta diétára van szükséged, és megváltoztak tested elvárásai. Noha a menopauza tünetei hamar elmúlnak, tudatalattid folyamatai évekre, sőt évtizedekre meghatározhatják viszonyulásodat – például a szexhez.

Forrás: Ötvenentúl

A teljes cikk itt olvasható!

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART