2011.
március
30. 09:19

Milyen lesz a vasárnapi plázastop?

Címkék:
hipermarket Április végére, május elejére alakulhat ki a kormány végleges elképzelése a szabad vasárnapról, még folynak a háttérszámítások és a tárgyalások. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet a heti pihenőnapról szóló törvényjavaslatuk.

A kormánnyal jelenleg folyó tárgyalások alapján az látszik körvonalazódni, hogy egyelőre csak a kereskedelem területén lép életbe a jogszabály, a termelés és a szolgáltatás területén csak később módosulnak a rendelkezések.
A lapnak nyilatkozva Harrach Péter szavaiból kiderül, hogy bármely kereskedelmi egység évi 12 alkalommal nyitva tarthatna vasárnap is. Ugyanakkor a családi vállalkozásoknál, a 280 négyzetméternél kisebb boltoknál nem lenne korlátozás a hétvégén. Ezzel azt remélik a javaslat beterjesztői - olvasható a Magyar Nemzetben -, hogy csökken a versenyhátrányuk a kereskedőláncokkal szemben. Harrach Péter a lapban vitatja a munkahelyek megszüntetésének veszélyét, mert a frakció szerint eddig is "túlfoglalkoztatták" a dolgozókat.

Forrás: Hírszerző

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART