2012.
július
23. 16:21

Minden gázkészüléket ellenőrizni kell

Címkék:
gáz Egy nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint minden gázkészüléket ellenőriztetni kell műszaki-biztonsági szempontból. Az újakat ráér öt év múlva, de a 30 évnél öregebb készülékeket a jövő év végéig.

Minden lakástulajdonosnak ellenőriznie kell a gázkészülékét ötévente, a csatlakozó vezetékeket pedig tízévente - derült ki a Magyar Közlönyben megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendeletből.

Az öt-, illetve tízéves határidő az üzembe helyezéstől indul, de a rendelet hatálybalépése - szeptember 1. - előtt felszerelt készülékeket és vezetékeket is felül kell vizsgáltatni. Ezekre lépcsőzetes határidőt állapít meg a rendelet.

Így a meglévő gázkészülékeket és csatlakozó vezetékeket fokozatosan, de legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni, és azt követően a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
10. 11:52

A fűtés veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

A fűtés veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem A hideg időszak kezdetén a különböző fűtési rendszerek veszélyeire figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Petróczi Tímea szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendszeres karbantartás és ellenőrzés életeket menthet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART