2011.
június
24. 17:54

Minden második brit nagyi élvezi a mobilozást

nagyinet Egy felmérésből derült ki, hogy a 65 feletti brit nyugdíjasok felének nem okoz kellemetlenséget a mobil eszközök használata, háromnegyedük viszont több segítséget szeretne hozzá.

Még az ötvenes éveik második felét taposó szüleim sem használják másra a mobilt, mint telefonálásra valamint a rövid szöveges üzenetek küldésére, így el sem tudnám képzelni, hogy a nagyim mihez kezdene a számára idegen kütyüvel. Ő még a tárcsás, vonalas telefonhoz szokott, s már a távirányító kezelésének elsajátítása is komoly kihívást jelentett neki.

Nem törvényszerű azonban, hogy a szépkorúak ellenérzéssel tekintsenek az újdonságokra, mint azt a brit példa mutatja. A közelmúltban végzett felmérés szerint a királynő 65 évesnél idősebb alattvalóinak 48 százaléka érzi úgy, hogy a modern eszközök használata nem okoz számára kellemetlenséget, 52 százalék viszont elismerte, hogy bizonytalanok, amikor valamilyen újdonsággal találkoznak. A megkérdezettek 76 százaléka nem bánná viszont, ha több támogatást és segítséget kapnának ahhoz, hogy megismerjék és megértsék az új eszközöket.

Forrás: PC World

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART