2013.
június
24. 10:57

Minden második család tervez az idén nyaralást

Címkék:
gyógyfürdőzés A nyaralási főszezon kezdete alkalmából a Generali reprezentatív kutatást készített, 1200 főt, 18-59 év közötti embert kérdeztek meg terveiről, korábbi utazási tapasztalatairól. A biztosító társaság közleménye szerint a felmérés kimutatta, hogy a nyaralni szándékozók többsége, az összes megkérdezett 37 százaléka belföldön pihenne, és szinte minden üdülni vágyó a vízparton szeretné tölteni szabadságát.

A kutatás adatai alapján általánosságban elmondható, hogy inkább a férfiak, a 18-29 évesek, a budapestiek és a felsőfokú iskolai végzettségűek terveznek valamilyen formában utazást. Külföldi utazásra az idén mindössze a megkérdezettek 14 százaléka gondol - közölte a Generali.

A felmérés szerint a kirándulás, túrázás főleg a belföldön, míg a városnézés külföldön népszerűbb a nyaralók körében.

A kutatás kitért a nyaralók korábbi rossz élményeire is, eszerint minden tízedik magyar nyaralóval előfordult már, hogy üdülése során ő vagy családtagja balesetet szenvedett, három százalékuk kórházi ápolásra is szorult külföldön, ami a megfelelő utasbiztosítás hiányában akár többmilliós költséggel is járhatott - hívja fel a figyelmet a biztosító társaság.

A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) tapasztalatai szerint a balesetek, megbetegedések nagy része tengerparti üdülések alkalmával történik - közölte a biztosító társaság.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART