2012.
december
16. 22:20

Minden negyedik orvos eltűnhet az egészségügyből

Címkék:
orvos Minden negyedik orvos elhagyhatja Magyarországot nyáron, ha választaniuk kell a nyugdíj vagy a munka között. Az itthon maradó szakemberek pedig egyre rosszabb körülmények között dolgoznak – írja a Népszabadság.

A lap szerint az intézményvezetők legszörnyűbb rémálmait váltja valóra a parlament azzal, ha a kormány ígéretei ellenére holnap mégis megszavazza, hogy az egészségügy közalkalmazottai sem dolgozhatnak nyugdíjuk megtartása mellett.

Ha a szabályt alkalmazzák, akkor egyik napról a másikra minden 4. doktor búcsút inthet hazánknak. A betegek még hosszabb várólistákra és utazásra kényszerülnek, ha ellátást akarnak. Az itthon maradó szakemberek pedig egyre rosszabb körülmények között dolgoznak – olvasható a lapban.

Méltánytalanak és alkotmányosan is aggályosnak ítéli a tervezett intézkedést Bélteczki János. A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke azt mondja: ezzel a döntéssel szerzett jog sérül, ráadásul visszamenőleg, amit egyetlen érdekvédő sem hagyhat szó nélkül.

Forrás: klubradio.hu/nol.hu

Vissza
2012.
december
14. 17:50

Nem kell az orvos, a tanár, ha nyugdíjas

Nem kell az orvos, a tanár, ha nyugdíjas A kormány kisöpörné a nyugdíjas orvosokat és tanárokat a közszférából. Vagy a nyugdíjrendszerből. Egy törvénymódosító javaslat szerint a többi közszolga mellett nekik is választaniuk kell: nyugdíj vagy munka. Ha a munkát választják, hiába érték el a korhatárt, nem kaphatnak majd nyugdíjat 2013-tól. Ha a nyugdíjat választják, búcsúzhatnak a munkahelyüktől. Az ország egyes részein leállhat a betegellátás, mondják az orvosok - írja az index.hu.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART