2011.
szeptember
27. 10:53

Mindenki megkapja a nyugdíjkompenzációt

Címkék:
soltész miklós Már készítik az idei nyugdíj-kompenzációról szóló a javaslatot, az év végéig mindenki megkapja az összeget, amelynek nagysága biztosítja majd a nyugdíjak reálértékének megőrzését - közölte a Kossuth Rádióban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális és családügyi államtitkára.

Soltész Miklós a jövő évi nyugdíjemelésről szólva a 180 perc című műsorban azt mondta: a rendszer nem változik, 2012-ben is biztosítani fogják a járandóságok reálértékének megtartását. Az ezzel ellentétes riogatások irreálisak, nem igazak – fogalmazott.

A hétfőn megalakult Idősügyi Tanáccsal kapcsolatban a szakpolitikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a testületbe meghívott különböző szakterületek képviselői tapasztalataikkal sokoldalúan segíthetik a nyugdíjpolitika kialakítását, többek között az egészségügy, illetve a szociálpolitika területén. Példaként említette, hogy több egyház idősgondozással foglalkozó szakemberei, továbbá professzorok, társadalomtudósok is részt vesznek a testület munkájában.

Forrás: fidesz.hu

Vissza
2011.
május
06. 15:29

Az elöregedő társadalomhoz kell igazítani a nyugdíjrendszert

Az elöregedő társadalomhoz kell igazítani a nyugdíjrendszert Néhány európai uniós tagállamban, így Magyarországon is a nyugdíjrendszert az elöregedő társadalomhoz kell igazítani, ahhoz a helyzethez, hogy míg a járulékfizetők száma csökken, addig a nyugdíjasoké nő - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy budapesti konferencián pénteken.
Tovább
2011.
szeptember
23. 10:18

Nincs szó a büdzsében nyugdíjelvonásról

Nincs szó a büdzsében nyugdíjelvonásról A kormányszóvivői iroda közlése szerint a jövő évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának.
Tovább
2011.
szeptember
25. 19:01

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet Jelenleg egy nyugdíjasra körülbelül 1,4 járulékfizető jut, az alacsony foglalkoztatottság és a minimálbéren bejelentettek tömeges létszáma miatt. Tíz év múlva a helyzet még rosszabb lesz. A jelenlegi trendek mellett a ma negyvenes korosztály nyugdíjazásakor egy eltartóra egy eltartott jut majd. És akkor még nem beszéltünk a nyugdíj mértékéről, hogy vajon biztosít-e majd tisztességes megélhetést.
Tovább
2011.
szeptember
21. 09:31

Sokak nyugdíja csökkenhet

Sokak nyugdíja csökkenhet Egyelőre nincs válasz a kormánytól az alapnyugdíj bevezetése és a tervezett nyugdíj-átalakítás ügyében, noha a kérdés csaknem 3 millió embert érint. A lapunk által megkérdezett közgazdász úgy tudja, jövő januártól 20 százalékkal csökkentik az ellátásokat, igaz, mindenki kapna 20 ezer forint alapnyugdíjat. Ezzel viszont a 100 ezer forint feletti ellátásból élők mindenképpen veszítenek. Egy másik nyugdíjszakértő ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogy januártól bevezethető-e az új rendszer, hiszen a 2,7 millió nyugdíjas új adatainak feldolgozására nincs kellő apparátus.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART