2013.
április
03. 21:23

Mire jó az almaecet?

Címkék:
almaecet A jó öreg almaecetet, mindenki ismeri. Leginkább ételekben szokták alkalmazni, pedig a táplálkozáson kívül rengeteg téren lehet még alkalmazni. Sokoldalúságával megállja a helyét a szódabikarbóna mellett, sőt még talán egy kicsivel többet is tud nála. Több mint 90 olyan anyagot tartalmaz, ami elengedhetetlen az emberi szervezet normál működéséhez.

Az almaecet és az emberi szervezet

A savasságának és értékes anyagainak köszönhetően elősegíti a sejtek energiatermelését és lélegzését, a vas beépülését, tejesítő képességét és kimossa a lerakódott salakanyagokat is, ezért nagyon jó méregtelenítő. Helyreállítja az emésztést és felpörgeti az anyagcsere folyamatokat. Rengeteget segít a zsírégetésben, ha napi 3x iszik egy egy kis almaecetes vizet a fő étkezések előtt, 2 az egyhez arányban. Tökéletes lúgosításra és jó hatással van a szív és a vese működésére is. A szódabikarbónához hasonlóan, az almaecetet is bevethetjük a fehérebb fogak érdekében. Kevésbé roncsolja a fogzománcot és hatékonyabban távolítja el a lepedékeket is.

Szépség

A korpás fejbőr igazi mentőöveként szolgál. A lerakódott, láthatatlan szennyeződéseket lemossa és védőréteget képez a tövek körül. Ha túl száraz, fénytelen, vagy zsíros a haja, akkor szintén a legjobb barátja lesz, mert csodásan feltölti és erősíti a hajszálakat, ami már az első használat után is feltűnik. Almaecetes vízzel öblítsen hajmosás után és nem csak egészséges, de csillogó is lesz a frizurája. Ha már a tükör előtt áll, akkor fusson át vele az arcán is, ugyanis minden bőrtípuson, főleg a zsíroson csodákat tesz. A savasságának köszönhetően képes helyreállítani a bőr PH értékét, feszesebbé teszi a bőrt és feltölti a ráncokat, ezek mellett a fertőtlenítő hatásának köszönhetően eltünteti a mélyebbre beépült szennyeződéseket is. Az szaga miatt nem kell aggódni, ugyanis maximum 5 perc után elillan a hajból és a bőrről is.

Tipp

Érdemesebb organikus, de leginkább házi készítésű almaecetet használni, ugyanis ezekben semmi mesterséges sincsen, így jóval hatékonyabbak is.

Forrás: hir.ma

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART