2012.
január
26. 08:54

Mit csinál mostanában Kovács P. József?

Címkék:
Kovács P. József Annak idején a legendás Fischer Sándor, főiskolai beszédtanára hívta fel a figyelmét arra, hogy a Magyar Televízió bemondókat keres. Kovács P. Józsefet kétezer jelentkezőből választották ki, negyvenkét évet töltött élő adásban a kamerák előtt. 2001-ben, főmunkatársként ment nyugdíjba. Ez még ma is fájó pont az életében.

- Az idősebb, hiteles korosztályt mindenütt megbecsülik a világon. Magyarországon erőm teljében, a pályám csúcsán kellett búcsúznom - állapítja meg az egyik legszebben beszélő, Kazinczy-díjas bemondó, Kovács P. József, akinek mindig az volt a véleménye, hogy több lábon kell állni.

- Már korábban is volt egy éttermünk a belvárosban, még aktív televíziós koromban. Ez a mostani már a mai idők emberét hivatott szolgálni magas színvonalon. A fiam, Kristóf az Esti Showder televíziós producere, és ahogy a stúdióban, itt is rajta van a szeme mindenen. Az ő hobbija a belső dizájn gondozása is. Marietta, a feleségem a gazdasági ügyeket intézi, de ha kell, a szilvás gombócot is meggyúrja. Brigi, a lányom az Olaszországban szerzett bölcsészdiplomájával nem talált munkahelyet a szakmájában, így ma kétgyerekes főállású anya, aki az étteremben kritikus szemmel vigyáz a minőségre. Az unokáim majdhogynem itt születtek! Mondogattuk is, hogy az első szavuk nem az lesz, hogy "mama" meg "papa", hanem az, hogy "látványkonyha". Én pedig mindig ott vagyok, ahol a legnagyobb szükség van rám.

Forrás: stop.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART