2011.
február
19. 10:24

Mit csinálnak a milliomosok, miután nyugdíjba mennek?

Címkék:
Bill Gates Sok milliomos számára csak a visszavonulás után kezdődik igazán az élet. Egyesek jótékonykodnak, mások tanácsadással foglalkoznak.

Nem feltétlenül fullad unalomba egy milliomos élete a visszavonulás után, ezt többen is bizonyították már. Számos elfoglaltságot lehet találni a hobbikon és sporton kívül is, Bill Gates például alapítványának szenteli életét.

A Microsoft alapítója 2008-ban vonult vissza, 52 évesen, alapítványát feleségével együtt futtatja. Gates a pihenés mellett vagyona jelentős részét osztogatja el jótékonysági célokra, de nem ad pénzt akárkinek: a pályázatok és támogatásra érdemes projektek elbírálása teljes embert kíván.

2010-ben a világ leggazdagabb emberei közül negyvenen állapodtak meg abban, hogy vagyonuk felét jótékonysági célokra fordítják. Gates mellett Warren Buffet is a mozgalom alapítói közé tartozik, segítségükkel a következő években 600 milliárd dollár juthat a rászorulóknak.

Buffet a visszavonult milliomosok egy másik kedvelt időtöltésének is hódol, rendszeresen megjelenik tévé- és rádióadásokban. Olykor gazdasági tanácsokat ad, újabban pedig a kormányzatról is megvan a véleménye. A média kedveli a milliomosok imidzsét, jól mutatnak a képernyőn, így itt mindig számíthatnak munkára a visszavonult gazdagok.

Sokan a politika világában próbálják ki magukat, mint például Michael Bloomberg. Meg Whitman is hasonlóval próbálkozott, miután az eBay révén milliárdossá vált, Kalifornia kormányzója szeretett volna lenni, de végül veszített a kampányban.

Véletlenül ritkán lehet milliomossá válni, így visszavonulásuk után sokan tanácsadással és konzultációval foglalkoznak. Egyesek könyveket is írnak, ezekkel pedig sokáig el lehet szöszmötölni, pláne, ha a pénz már nem jelent igazi motivációt.

Forrás: deluxe.hu

Vissza
2010.
szeptember
27. 10:11

A gazdagok is félnek a nyugdíjtól

A gazdagok is félnek a nyugdíjtól Egy friss felmérés szerint a gazdag angolok 60 százaléka a bizonytalanságok miatt tovább kíván dolgozni, és csak akkor akar elmenni nyugdíjba, ha az már nem halogatható tovább. A Barclays Wealth felmérése alapján megállapítható, hogy a gazdagok nagyon pesszimistán ítélik meg a helyzetüket, pedig ez a valóságban koránt sincs így.
Tovább
2011.
január
12. 10:25

Ennyi kellene, és akkor még szó sincs róla, hogy jól élnénk

Ennyi kellene, és akkor még szó sincs róla, hogy jól élnénk A két felnőttből és két gyerekből álló családnak minimum 217 ezer forintra van szüksége havonta a megélhetéshez. Az egyedülálló nyugdíjasnak pedig 70 ezer forint körüli összeget kell kézhez kapnia.
Tovább
2010.
március
25. 08:40

Fogyasztóként sem elégedett a németországi ezüstgeneráció

Fogyasztóként sem elégedett a németországi ezüstgeneráció A népesedési előrejelzések kapcsán mind a politika, mind az üzleti élet egyre nagyobb figyelmet szentel az 50 évnél idősebb korosztálynak, ám e generáció nem érzi úgy, hogy kellő megbecsülésnek örvendene – derül ki egy német felmérésből.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART