2011.
február
17. 13:38

Mobilok időseknek

emporia telefon Az osztrák Emporia Telecom idén is megjelent mobiljaival, amelyeket kifejezetten idősebb felhasználóknak terveztek – vagy azoknak, akik rosszabbul látnak, esetleg nehezebben boldogulnak az apró gombokkal.

Az új készülékek közül az első a Safety, amely a cég első GPS vevővel ellátott modellje. Persze a cég filozófiájának megfelelően ennek a vevőnek nem az a feladata, hogy navigáljon vagy megmutassa, hogy hol vagyunk, hanem hogy vész esetén továbbítsa pozíciónkat a segítőknek.

A telefonhoz tartozik egy óra is, amelynek segítségével akkor is jelezhetjük, hogy bajba kerültünk, ha a telefon éppen nincs nálunk – a rádiós megoldás hatótávolsága 10-15 méter, és arra is használható, hogy az esetleg eltűnt mobilt megtaláljuk, mert a vészjelző gomb megnyomására a telefon szirénázni kezd.

A másik újdonság a Solid, amely a tavalyi, nagyon strapabíró modell kicsit egyszerűbb, „csak” IP54-es szabványnak megfelelő, de éppen ezért megfizethetőbb árú változata.

Azoknak, akik esetleg úgy érzik, hogy ők idősebb korban is simán boldogulnak majd az érintőképernyővel és az apró gombokkal, az Emporia egy demóasztalt is berendezett, ahol látásrontó szemüveggel és egy, az ujjak mozgását nehezítő kesztyűvel próbálhattuk ki, hogy mennyire nehéz is lehet egy akár csak egy közönséges SMS megírása.

Forrás: geeks.hu

Vissza
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2009.
december
01. 12:24

Egy mobil, ami olyan egyszerű, mint a vezetékes telefon

Egy mobil, ami olyan egyszerű, mint a vezetékes telefon Egy osztrák telefongyártó Magyarországon is bemutatja azt a modelljét, amit pontosan olyan egyszerű használni, mint egy vezetékes telefont. A készülék ideális megoldás az ötvenen túli generációnak és azoknak, akik most kezdik a mobilozást.
Tovább
2011.
január
06. 08:25

Nyomkövetőt kapnak a belga idősek?

Nyomkövetőt kapnak a belga idősek? Elektronikus csipek használatát tervezi a belga rendőrség, hogy könnyebben megtalálják az eltévedt idős embereket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART