2012.
szeptember
22. 16:16

Modellt állt az idős királynő

Címkék:
Erzsébet korálynő Az ausztrál udvari festő pályázaton nyerte el a megbízatást, aki szerint a 86 éves uralkodó egyszerűen lenyűgöző modell.

 Ralph Heimans festőművész története, akár egy lehetséges Oscar-díjas film forgatókönyvének alapját is jelentheti. A férfi - aki meglepő módon ugyanúgy ausztrál, mint a Király beszéde című film beszédtanára, és meglepő módon ugyanúgy családjával együtt érkezett Londonba - egy pályázaton nyerte el a megtisztelő jogot, hogy portrét festhessen II. Erzsébet brit uralkodóról. 

A 42 éves férfi igencsak meglepődött február végén, amikor e-mailben értesítették, ő nyert. "Azt kérdeztek néhány nappal március előtt, hogy tudnék-e márciusban kezdeni. Azt se tudtam, hova kapjak" - meséli Ralph. A kevés felkészülési idő ellenére a festő összecsomagolta ceruzáit és a családját, s néhány napon belül már Londonban keresett lakást. 

A királynő eddigi utolsó portré festője most az mondja, egyszerűen csodálatos dolog volt lefesteni az uralkodót. "Fantasztikus modell volt, olyan nyugodtan, méltóságteljesen ült egy órán keresztül, ahogy senki más nem lenne rá képes. Azt szerettem volna, ha úgy elmélyed a gondolataiban, hogy azok az arcára legyenek írva. Megtette. Egyenesen lenyűgöző volt."


Forrás: Kultúrpart
Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART