2011.
április
27. 07:15

Módosítanák a magán-nyugdíjpénztári törvényt

Címkék:
Szatmáry Kristóf Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági államtitkár szerint a kormány a magán-nyugdíjpénztárakból visszalépő tagok vagyonának zavartalan átadása és a reálhozamok gond nélküli kifizetése érdekében nyújtotta be a módosításról szóló javaslatot.

A magán-nyugdíjpénztáraknak május 31-ig kell megállapítaniuk az állami rendszerbe visszalépő tagokat megillető portfolió nagyságát, július 12-ig pedig át kell adniuk ezeket a Nyugdíjreform- és Adósságcsökkent Alapnak - emlékeztetett a kormány képviselője. Kiemelte: a pénztárak július 20-ig visszaigényelhetik az alapból a tagokat megillető reálhozamot, a most tárgyalt törvényjavaslat ezért lehetővé teszi, hogy a "kincstári egységes számla terhére kamatmentes megelőlegezési kölcsönt lehessen nyújtani az alapnak, arra az esetre, ha addig nem sikerült a portfólióba tartozó elemeket értékesítenie".

Szatmáry Kristóf megjegyezte, hogy a javaslat emellett egyértelművé teszi, hogy a magánnyugdíjpénztáraknak hogyan kell kiszámítaniuk a hozamgarantált tőkét.

Józsa István (MSZP) szerint a Fidesz a javaslattal a menthetetlent akarja menteni, és a módosíthatatlant akarja módosítani. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: a kormánytöbbség ezzel a rablással magánemberek pénzét veszi el, ami a büntető törvénykönyvbe ütközik.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) felszólalásában üdvözlendőnek nevezte, hogy véget vetettek a magánnyugdíjpénztárak "tőzsdézésének", ugyanakkor hiányolta, hogy a kabinet eddig nem dolgozta ki a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntartását. A Ház - módosító indítványok hiányában - következő ülésén dönt a javaslatról.

Forrás: hvg.hu

Vissza
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2010.
december
02. 19:53

Nyugdíj: csak a pénztárak harmada maradhat életben

Nyugdíj: csak a pénztárak harmada maradhat életben Nemcsak az a kérdés, hogy menni vagy maradni, hanem az, hogy egyáltalán lesz hol maradni. A kormány ugyanis olyan keretfeltételeket teremtett, amelyek a nyugdíjkasszák teljes ellehetetlenítéséhez vezethetnek. 18 magánnyugdíjpénztár biztosan nem marad talpon, többen valószínűleg összeolvadnak. A Stabilitás Pénztárszövetség szerint legalább öt kassza az államosítás után is működni fog.
Tovább
2011.
február
23. 19:34

Nyugdíj: Több év késéssel épül ki a 3,5-ik pillér

Nyugdíj: Több év késéssel épül ki a 3,5-ik pillér Néhány hete indult az első magyarországi foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató, a hazai piacon még négy-öt hasonló cégnek lehet helye. A szolgáltatásra elsősorban a multik és a családi vállalkozások lehetnek vevők.
Tovább
2011.
február
03. 08:10

Nyugdíjak: Nem ez a harc lesz a végső!

Nyugdíjak: Nem ez a harc lesz a végső! A Stabilitás – a kormányhoz hasonlóan – szintén sikerként értékelte, hogy 102 ezer pénztártag a maradásra szavazott, annak ellenére, hogy a döntéssel diszkriminációt kell elszenvednie.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART