2011.
július
02. 12:59

Most aztán igazán veszélyes időszak jön

Címkék:
lakásbiztosítás A nyár több szempontból is a legkockázatosabb időszak a lakástulajdonosok számára, hiszen a már szokásossá vált viharkárok mellett a betörések is megszaporodnak a nyári szabadságolások idején.

A nyáron érdemes egy pillantást vetni a lakás biztosítási kötvényére, ellenőrizni a lakásbiztosítás meglétét, a legtöbb kár ugyanis éppen a nyári időszakban éri a lakástulajdonosokat. A viharszezonnal együtt kezdődnek a nyári szabadságolások, a legjobb alkalmat teremtve a betöréses lopások megszaporodásához, amely összességben szinte minden évben milliárdos nagyságrendű lakáskárokhoz vezet - mutatott rá Vereczki András, az AEGON Magyarország vezérigazgató helyettese.

A legnagyobb, sőt, az elmúlt években egyre növekvő tételt egyértelműen a viharkárok jelentik. Bár az idei "szezon" viszonylag csendesen indult, már eddig is hozzávetőleg 4 ezer kárbejelentés érkezett a AEGON Magyarországhoz a június eleji viharok nyomán, a teljes kárérték országosan pedig már milliárdos nagységrendű. Tavaly összesen mintegy 150 ezer károsult érdekében kellett közreműködniük. A 4800 bejelentett árvízkárra, a 95 ezer elemi kárra és az 53 ezer csőtörésre összesen 10,6 milliárd forintot fizetett ki a társaság.

A nyár az immár hagyományossá vált viharok mellett az ilyenkor megszaporodó betörések miatt is kiemelten kockázatosnak számít. A nyaralás idejére üresen hagyott lakások ugyanis vonzó célpontot jelentenek a betörőknek. Ebben az időszakban átlagosan 10-15 százalékkal nő meg a betörések száma, a tavalyi évben a biztosítónál 6100 ilyen káreseményt jelentettek be.

A növekvő kockázatok miatt ez az az időszak, amikor a leginkább elkél a lakásbiztosítás, ezért érdemes még a nyalás előtt ellenőrizni a lakás biztosítási kötvényét és a díjbefizetéseket. Így havi akár néhány száz forintos kiadás árán elkerülhető a családi kassza megterhelése a károk helyreállításának milliós költségével.

Forrás: Pénzcentrum

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART