2012.
január
24. 10:45

Most kell szabadulni a forinttól?

Címkék:
Forint Adják el a befektetők a forintjukat, és vegyenek helyette lengyel zlotyt vagy román lejt, Magyarországgal szemben ugyanis drasztikus követelményeket támaszt az Európai Unió annak fejében, hogy ismét felvegyék a tárgyalásokat egy pénzügyi mentőcsomagról - írja hétfői anyagában a francia Societe Generale elemzője.

Azon túl, hogy a jegybanktörvényt meg kell feleltetni az EU szabályainak, be fogják jelenteni az előfeltételek újabb körét - írja anyagában Guillaume Salomon, a bank londoni stratégája, hozzátéve: az új feltételek a jogállamiság megőrzéséről fognak szólni.

A Societe Generale elemzője megemlíti: a múlt hét közepén jelentősen erősödött a forint az euróval szemben, ezzel felülmúlta több régiós társát is. Ez azonban a helyezkedés következménye, és nem tükrözi a helyi fundamentumokat - vélik.

A következő 24 óra az elemzők szerint borúsabb híreket hozhat Magyarország számára. "Orbán miniszterelnök leül Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, a Ecofin pedig dönt arról, indít-e túlzott deficit eljárást (EDP) Magyarország ellen."

Középtávon az elemző a zlotyt preferálja, de a lejjel szemben is a forint eladását javasolja.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART