2012.
június
07. 10:11

"Mozdulj, mama!" - megmozgatnák az időseket

Címkék:
Margitsziget Az egészséges életmód jegyében három kilométeres közös sétára hívja elsősorban a nagyszülők korosztályát, de minden mozogni vágyót is a Mozdulj, mama! elnevezésű margitszigeti gyaloglónap.

Június 23-án bárki részt vehet az ingyenes rendezvényen, a "belépő" csupán egy nagymama vagy egy nagypapa - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán.

A délelőtt tizenegy órakor kezdődő programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja meg, majd következik a három kilométeres táv, amelyet természetesen "nagynénikkel és nagybácsikkal, vagy akár a szomszéd nénivel" is teljesíteni lehet. A gyülekező tíz órakor kezdődik. Mint a legtöbb sporteseményen, itt is a részvétel az igazán fontos, minden rajtszámmal rendelkező célba érő ajándékcsomagot kap.

A séta mellett több mint harminc ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat (például hallásvizsgálat, vérnyomásmérés) várja a Margitszigetre érkezőket. A helyszínen nagy értékű nyereményeket is kisorsolnak, sőt lehetőség nyílik olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is.

A rendezvény fővédnöke Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete. A program részletei megtalálhatók a gyaloglónapnak a Facebook közösségi oldalon létrehozott honlapján.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART