2011.
március
21. 10:27

MSZOSZ : nem az indokolatlan megszorításokra!

Címkék:
MSZOSZ A szakszervezeti szövetség Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében azt írja: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elutasítja a munkavállalókat, nyugdíjasokat érintő megszorításokat.

A nyílt levélben az MSZOSZ rögzíti: nem fogadják el, hogy a kormány a bérből és fizetésből élőkkel fizetesse meg a gazdagok életszínvonalának további növelését. Az új, igazságtalan adórendszer által okozott hiányt nem lehet a munkát keresőkkel, a rokkantnyugdíjasokkal, betegekkel vagy akár a vasutasokkal kifizettetni.

A munkavállalói szövetség hangsúlyozza, hogy a szakszervezetek készek minden olyan javaslatról tárgyalni, amelynek révén kevesebb adóforintból minőségi szolgáltatásokat kapnak a munka világa szereplői.

"Olyan javaslatokat várunk a kormánytól, amely munkalehetőséget ad és nem elvesz. Amelyik enged dolgozni, nem pedig hátráltat abban. A munkavállalók jogait erősítő módosításokat követelünk, és nem olyanokat, amelyek a munkáltatókat a dolgozók kizsákmányolására bíztatja" - írja nyílt levelében az MSZOSZ.

A munkavállalói érdekképviselet szerint csak azok a reformok lehetnek sikeresek, amelyeket támogatnak az állampolgárok és a gazdaság szereplői, és visszaadják a dolgozni akarók hitét.

Forrás: ma.hu

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART