2011.
március
04. 18:34

MSZP: a hátrányos helyzetűeknek még rosszabb lesz

Címkék:
Balogh András Az MSZP elnökhelyettese, Balogh András szerint a rokkantsági nyugdíjak tervezett felülvizsgálatával a hátrányos helyzetben lévők kerülnek még rosszabb helyzetbe.

Balogh András pénteki, szekszárdi sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte azt a szemléletet, amellyel szerinte eg fogják vizsgálni, kik élnek vissza a rokkantsági nyugdíjjal. Ha a vizsgálatot végzők eleve azt az instrukciót kapják, hogy az esetek jelentős részében nem tisztességes emberek részesülnek ellátásban, a hivatal meg is fogja találni a csalókat, és sokakat annak fog minősíteni" - mondta az elnökhelyettes. z ellenzéki politikus úgy fogalmazott: mára demokratikus deficit alakult ki, és az emberek nemcsak a lecsúszástól félnek, hanem attól is, hogy retorzió éri őket.

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő kijelentette: jól látszik, hogy a Fidesz következetesen végigviszi azt az ígéretét, miszerint az aktívak dolgozókat támogatja. Ennek azonban az lesz az eredménye, hogy milliók fognak éhezni, nyomorogni - húzta alá. ozzátette: a Tolna megyei embereket leginkább a közmunkaprogram "szétverése" sújtja. Mint mondta, például Dunaföldváron tavaly 180 ember kapott nyolcórás munkát, jelenleg 82-en négyórás közmunkát végezhetnek, és nem éri el a tízet azoknak a száma, akik nyolc órában dolgozhatnak. A dunaföldvári példa jól mutatja a trendet - tette hozzá.

Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióvezetője a kedden bejelentett Széll Kálmán Terv kapcsán, szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lehet megszorításnak nevezni (...), ha "megkérdezzük a huszonéves, életerősnek tűnő fiatalemberektől, hogy miért van rokkantnyugdíjuk".

Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
január
10. 13:18

Korengedményes nyugdíj 2011.

Korengedményes nyugdíj 2011. A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe. A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább...
Tovább
2011.
március
01. 20:34

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány A korkedvezményes nyugdíj helyett új életpályamodellel és más eszközökkel venné figyelembe a készülő szabályozás az elvégzett munka sajátosságait.
Tovább
2010.
augusztus
27. 20:08

Megrokkant a rokkantnyugdíj-rendszer

Megrokkant a rokkantnyugdíj-rendszer Mintegy 61 ezer nyugdíjkérelmet utasítottak vissza idén az első félévben. A rokkantsággal összefüggő kérelmeknél az elutasítások aránya több mint kétszerese volt az elfogadottakénak. Különösen az ötven éven felülieket érinti most hátrányosan a jelentősen megszigorított nyugdíjtörvény. ők azok, akik amúgy is egyre nehezebben tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.
Tovább
2011.
február
28. 11:31

Nyugdíj: miért vettek ilyen irányt a reformok?

Nyugdíj: miért vettek ilyen irányt a reformok? "Sajnálatos és retrográd" intézkedésnek nevezi hétfői szerkesztőségi elemzésében a Financial Times a magánnyugdíj-pénztári pillérek több közép-kelet-európai országban elkezdett részleges visszafejlesztését, illetve "magyarországi lebontását".
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART