2011.
július
04. 17:53

MSZP: a kormány elveszítette a becsületét

Címkék:
mszp logó A kormány elveszítette a becsületét, a korengedményes nyugdíjasok körében legalábbis mindenképp - jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján a szocialista Lukács Zoltán.

A kormány elveszítette a becsületét, a korengedményes nyugdíjasok körében legalábbis mindenképp - jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján a szocialista Lukács Zoltán.

A képviselő a nyugdíjakról szólva arra emlékeztetett, hogy tavaly januárban Schmitt Pál államfő, akkor még fideszes európai parlamenti képviselőként, levélben vállalt garanciát arra, hogy aki nyugdíjat kap, az a jövőben is hiánytalanul hozzájut ehhez a járandóságához. Megjegyezte, hogy ettől a kijelentéstől a Fidesz nem határolódott el.

Arra is kitért: a közelmúltban egy parlamenti interpellációjára azt kapta válaszul, hogy csak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját szüntetik meg. A politikus viszont úgy látja, hogy ehhez képest most több tucat szakma, több mint 615 ezer nyugdíjasától akarják elvenni a szerzett jogokat.

Lukács Zoltán az ehelyett tervezett jövedelempótló támogatásról úgy vélekedett, hogy "egyrészt ez a segély nem nyugdíj", másrészt pedig ez a juttatás nem indexálható. Így viszont nem kötelező évente emelni, sőt a törvény alapján akár csökkenthetik is azt.

Forrás: Webrádió

Vissza
2011.
január
17. 11:57

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák.
Tovább
2011.
január
30. 16:32

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert Egy nap sincs hátra a magánnyugdíj nyilatkozatok leadására. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert - mondta vasárnap Budapesten Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART