2011.
november
24. 19:45

MSZP: a nyugdíj-átalakítással legfeljebb 19 milliárdot lehet spórolni

Címkék:
korózs Az Orbán-kormány kalkulációival ellentétben a nyugdíjrendszer átalakításával nem 93 milliárd, hanem legfeljebb 19 milliárd forintot lehet megtakarítani - írja csütörtöki, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Policy Agenda számításaira hivatkozva a szocialista Korózs Lajos, aki azt kérdezi: hogy hogyan spórolja meg a kormány hiányzó 74-84 milliárd forintot.

Az ellenzéki politikus közleményében hozzáteszi, hogy a rokkantnyugdíjasok 2012-es felülvizsgálatának várható elhúzódása miatt a feltételezett megtakarítás alig 8-9 milliárd lesz. Az MSZP elnökségi tagja azt írja, hogy pártjuk a Policy Agendához hasonló eredményekre jutott, amikor a rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban felvetette aggályait.
Hangsúlyozza, hogy ha a kormány jelenlegi terveinek megfelelően a változások csak az 5 évvel a nyugdíjkorhatár alatt állókat érintik, akkor a Policy Agenda számításainak megfelelően ezek 177 ezer emberre vonatkoznak, akik közül 60 ezren semmilyen munkavégzésre nem alkalmasak. Hozzáteszi, hogy így megmarad nagyjából 110 ezer III. csoportos egészségkárosodási rokkantnyugdíjban részesülő ember, akiknek 2012-ben újra megvizsgálják egészségkárosodásuk mértékét. Szavai szerint ezeknek a személyeknek sem mindegyike alkalmas a felkínált munkák elvégzésére.

Ha a fenti csoporthoz hozzáadják a megváltozott munkaképességűeket, akkor még mindig kérdéses, miből fogja az állam "összekuporgatni" a szükséges 93 milliárdot - írja Korózs Lajos, aki szerint ezt az összeget vélhetően a nyugdíjasokon kell majd megspórolnia a kormánynak.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
november
21. 06:18

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül"

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül" A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad, megőrizzük azokat, hiszen a Fidesz-KDNP szerződésszövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amit be is tart – jelentette ki szombaton Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője az Echo TV Heti Mérleg című műsorában. Emlékeztetett, jövőre 4.2 százalékkal fog emelkedni a nyugdíjak összege, idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik bármilyen előrehozott nyugdíjban részesülnek semmit sem fognak elveszíteni jövőre, sőt, az ő járandóságuk is 4.2 százalékkal fog növekedni - hangsúlyozta a fideszes politikus.
Tovább
2011.
november
19. 09:03

"Senki nem marad nyugdíjellátás nélkül”

"Senki nem marad nyugdíjellátás nélkül” A nyugdíjrendszer átalakítása miatt az átmeneti időszakban senki nem marad ellátás nélkül – mondta a Közigazgatás Rádiójában Molnár László, Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának igazgatója. Hozzátette: a megváltozott jogszabályok és a folyamatban lévő változtatásoknak köszönhetően idén 80 százalékkal nagyobb volt az ügyélforgalmunk, mint tavaly.
Tovább
2011.
november
20. 16:06

Benyújtotta a kormány a rokkantnyugdíjak átalakításáról szóló javaslatot

Benyújtotta a kormány a rokkantnyugdíjak átalakításáról szóló javaslatot Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés szerint a megváltozott munkaképességűek a következő évtől két típusú ellátást kaphatnának: rehabilitációsat vagy rokkantságit.
Tovább
2011.
november
22. 07:22

Búcsú a szolgálati nyugdíjtól - Mi lesz helyette?

Búcsú a szolgálati nyugdíjtól - Mi lesz helyette? A korhatár előtti öregségi nyugdíjtípusok, közöttük a fegyveresek szolgálati nyugdíja is megszűnne 2012. január 1-jétől, a már megállapított ellátásokat korhatár előtti ellátásként, illetve a fegyveresek esetében szolgálati járandóságként kell továbbfolyósítani, és a jövő évtől ugyanilyen ellátást kell megállapítani azoknak is, akik az ellátásra a jogot már megszerezték. Mi változhat még?
Tovább
2011.
november
22. 15:51

Orbán Viktor levele a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor levele a nyugdíjasoknak A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - hangsúlyozza Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART