2011.
október
06. 07:52

MSZP: az elszegényedés éve következik

Címkék:
korózs közeli Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány szűkíti a szociális ellátásokat, szétveri a nyugdíjrendszert, az emberek terheit pedig növeli. Ebbe a körbe sorolta a felső áfakulcs 27 százalékra emelését, a munkavállalói járulék emelését, az adójóváírás kivezetését, az utazási kedvezmények szűkítését és azt, hogy a közszférában befagyasztják a béreket.

Az álláskeresési támogatásra jutó összeget 67 milliárd, a jövedelempótló támogatásra jutót 77 milliárd forinttal mérséklik jövőre, a táppénzkasszára 13 milliárddal, a gyógyszerkasszára 67 milliárd forinttal kevesebb jut - mondta.

Az MSZP-s politikus kifogásolta a családi pótlék, az anyasági támogatások, a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás összegének befagyasztását, mert azok reálértéke így csökkeni fog.

Ugyancsak bírálta, hogy a szociális rendszerben a felére csökken a közösségi szolgáltatások támogatása, így kevesebb pénz jut utcai szociális munkára, krízisközpontok működtetésére.
A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban Korózs Lajos az ellen emelt szót, hogy a korkedvezményes és az előrehozott öregségi nyugdíjakat, valamint az özvegyi nyugdíjakat szociális támogatássá alakítja a kormány, noha azokat járulékfedezettel szerezték.

Forrás:MTI

Vissza
2011.
október
01. 23:13

Mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet támogatta a tüntetést - Képek!

Mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet támogatta a tüntetést - Képek! A rendőrség szerint körülbelül 10 ezren vettek részt szombaton a mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet által támogatott, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren rendezett szakszervezeti demonstráción, amelyen több szakszervezet vezetője is felszólalt a munka világát érintő kormányzati intézkedések ellen.
Tovább
2011.
szeptember
23. 10:18

Nincs szó a büdzsében nyugdíjelvonásról

Nincs szó a büdzsében nyugdíjelvonásról A kormányszóvivői iroda közlése szerint a jövő évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának.
Tovább
2011.
október
05. 09:40

Összedőlt a költségvetés, csak a nyugdíjvagyon segít

Összedőlt a költségvetés, csak a nyugdíjvagyon segít Az elkonfiskált nyugdíjvagyon nélkül a vállaltnál kétszer nagyobb pénzforgalmi hiánnyal zárná az idei évet a magyar költségvetés - derül ki a kormány Brüsszelnek küldött jelentéséből.
Tovább
2011.
október
03. 12:11

Tényleg csak a nyugdíjvagyonunk menti meg a költségvetést

Tényleg csak a nyugdíjvagyonunk menti meg a költségvetést Az első félévben majdnem 2000 milliárd forint volt a kormányzati szektor többlete, ez azonban szinte teljes egészében a magán-nyugdíjpénztári vagyon átadásának volt köszönhető - derül ki a friss adatokból. A második negyedévben már a GDP 4,1 százaléka volt a hiány, vagyis a nyugdíjpénzek nélkül megint bajban lennénk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART