2012.
október
11. 18:11

MSZP: Kérdéses a novemberi nyugdíjkiegészítés

Címkék:
korózs mikrofonnál A szocialista párt elnökségi tagja, Korózs Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinetnek szeptember közepéig tájékoztatást kellett volna adni arról, hogy mekkora lesz a novemberi - a vártnál nagyobb infláció miatt szükséges - visszamenőleges nyugdíjkiegészítés mértéke, ez azonban nem történt meg.

Szerinte mivel a számfejtés hosszú időt vesz igénybe, "nagy valószínűséggel" nem emelik az ellátásokat novemberben, noha a tervezett 4,2 százaléknál rosszabb inflációs adatok miatt körülbelül 1,7-2 százalékos nyugdíjkiegészítés járna csaknem hárommillió idős embernek

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy a kormány "szétveri a társadalombiztosítás rendszerét". Azt mondta, néhány héten belül felszámolják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot, miután a területi szerveket már kivonták alóla, most pedig több száz szakembert fognak elbocsátani.

Kitért arra, hogy a kormány megszüntette a nyugdíjkassza viszonylagos költségvetési önállóságát és a társadalmi kontrollt afelett. Az MSZP-s politikus szólt a rokkant-felülvizsgálatról is, azt mondta: továbbra is rengeteg panasz érkezik hozzá olyanoktól, akik hónapok óta nem kapják meg a nekik járó juttatást.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART