2012.
június
16. 07:17

MSZP: komolytalan kapkodás a gyógyszertámogatás körül

Címkék:
gyógyszerek A hevenyészett kapkodás, átgondolatlan, egyeztetés nélkül meghozott, a szakma részéről súlyos kritikákkal illetett döntések már túllépnek azon, hogy az ember komolyan vegye őket - írta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a gyógyszertámogatás tervezett átalakításával kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A politikus szerint az Orbán-kormány a svéd nyugdíjmodelltől a német pontrendszeren át a gyógyszertámogatásban a spanyol modellig jutott. Hozzátette: "Orbán Viktor tehát egyre délebbre keresi a megoldást, kíváncsian várjuk, mikor jut el a mauritániai vagy a csádi nyugdíjmodellig, vagy a zambiai gyógyszerkasszáig, esetleg tervezi-e a szomáliai belbiztonsági modell bevezetését".

Korózs Lajos "őrült ötleteknek, tragikomédiának" nevezve az elképzeléseket, felidézte: az Innovatív Gyógyszergyártók Szövetségének elnöke szerint ez a rosszul átvett spanyol modell Magyarországon 700 ezer ember gyógyszerellátását veszélyezteti, és az OEP is kritikát fogalmazott meg ezzel kapcsolatban.

Korózs Lajos szerint felháborító, hogy olyan emberek gyógyszerellátását veszélyeztetik, akik ennek az ellátásnak - évtizedeken át befizetett adóikkal - már megfizették az árát. Ezek az emberek nem kegyelemkenyeret kérnek, hanem a jogos jussukat - tette hozzá.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART