2012.
november
03. 09:40

MSZP: Magyarország nem mondhat le a társadalmi szolidaritásról

Címkék:
Korózs Lajos Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja közleményében azt írta, hogy az Orbán-kormány által bevezetett "Nemzeti Nyugellátás Rendszere" 3 millió aktív munkavállaló magánpénztári vagyonának "lenyúlásával" nyitott, majd be is zárta kapuit, több mint egymillió nyugdíjra jogosult állampolgár előtt.

Egykori szolgálati nyugdíjas, egészségkárosodott korkedvezményes, a megszűnt korengedménytől megfosztott munkás, de bányász és művész se része már "a Fidesz rendszerének" - sorolta a politikus. Közlése szerint a rokkantak ma már maximum egy rövid ideig tartó táppénzszerű egészségügyi ellátásra lehetnek jogosultak, így "Magyarország az egyetlen hely a fejlett világban, ahol nincs sem rokkantsági, sem baleseti rokkantság nyugdíj".

Mint írta, Magyarországon ma 59 évesen, akár 40-42 ledolgozott év (és az ezen idő alatt tisztességgel fizetett járulék) dacára sem lehet nyugdíjra számítani egy üzemi baleset után. Aki fiatalon rokkan meg (azaz nincs legalább 20 ledolgozott éve), akkor is lemondhat a nyugdíjáról, ha később betölti a nyugdíjkorhatárt - írta közleményében Korózs Lajos.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART