2011.
június
03. 18:28

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

Címkék:
mszp logó Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.

Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.

Harangozó Tamás, a párt elnökségi tagja pénteken az MTI-nek azt mondta: a kabinet el fogja törölni a szolgálati nyugdíj rendszerét, és visszamenőleg, minden ilyen juttatást elvesz az érintettektől. A nyugdíjakat járadékká alakítja, amelynek mértékét azonban bármikor, egyoldalúan módosíthatja a kabinet.

A párt ezért arra szólítja fel az összes, a korengedményes nyugdíjban érintett ágazat érdekképviseleteit, hogy azonnal kezdeményezzenek tárgyalást a kormánnyal.

Harangozó Tamás azt is közölte: a kabinet a rendvédelmi dolgozók érdekképviseleteivel folytatott csütörtöki tanácskozáson ismét becsapta a rendvédelmi állományt és szakszervezeteiket, a korengedményes nyugdíjuk kérdésében ugyanis visszatért az eredeti álláspontjához.

Az MSZP szerint az érdekképviseleteknek nem szabad egy ilyen tartalmú dokumentumot aláírniuk - mondta az országgyűlési képviselő.

Forrás: Webrádió

Vissza
2011.
június
03. 08:44

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem Egyelőre nem tudni, ki irányítja a továbbiakban a nyugdíjügyekben zajló egyeztetést a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei és a Belügyminisztérium között.
Tovább
2011.
június
02. 12:44

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel A gyermekek utáni adójóváírás megmaradna a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók számára, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART