2012.
szeptember
07. 15:12

MSZP: Orbán tartozik a nyugdíjasoknak

Korózs Lajos Orbán Viktor hárommillió nyugdíjast taszít a bizonytalanságba. Az MSZP követeli, hogy a miniszterelnök azonnal mutassa be az IMF-listát (ha létezik egyáltalán), és ne magyarázza a megmagyarázhatatlant! Egy egész országnak tartozik a világos beszéddel!

Alapos okkal feltételezhetjük ugyanis, hogy Orbán Viktor ismét hazudott. Először a kormánypárti képviselőknek, majd az egész országnak. A Fidesz sárvári frakciógyűlésén világossá vált, hogy Orbán Viktor az IMF-megállapodásra hivatkozva újraírná a költségvetést, ami számos megszorítást tartalmazna: a többi között családi pótlék megszüntetését, a nyugdíjak, illetve bérek csökkentését.

Orbán Viktor szétverte az ország költségvetését, elszórta az emberek pénzét, így nem maradt más választása, mint a további megszorítások bejelentése. Ehhez kellett neki az IMF-hazugság, ehhez asszisztált számára a Fidesz-közeli sajtó. A hazugság lelepleződött, ezért Orbán Viktor már csak a Facebook-nyilvánosságba menekülhetett. De videoüzenetével onnan is hülyének nézte az embereket.

Egy jogállamban és demokráciában a kormánynak hitelt érdemlően kell tájékoztatnia a közvéleményt, mert egy valódi demokráciában alapvető feltétel a kormány hitelessége. Az elmúlt napokban zajló kommunikációs színjátékával azonban Orbán Viktor eljátszotta a hitelességét és a becsületét. Most az ország becsületével is játszik!

A miniszterelnöknek világossá kell tenni, kit és hogyan érint a megszorítás! Orbán Viktor hárommillió nyugdíjasnak és kétmillió gyermeknek tartozik a magyarázattal, valamint azzal, hogy ha alternatív listát készít, abban milyen megszorításokat tervez, és az kiket érint. Az ország nem játékszer, a kétharmados parlamenti többség pedig felelős az itt élőkért!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja

Vissza
2012.
szeptember
07. 04:46

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadót

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadót Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében nem kérte a nyugdíjak csökkentését, vagy a vagyonadó bevezetését. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról - írta az Index, a birtokába jutott levélre hivatkozva csütörtökön.
Tovább
2012.
szeptember
06. 07:47

Nyugdíjcsökkentést is akar tőlünk az IMF?

Nyugdíjcsökkentést is akar tőlünk az IMF? Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit. A honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről – írja a Magyar Nemzet. Az IMF követelései a következők: nyugdíjak csökkentése, nyugdíjkorhatár-emelés, családi pótlék csökkentése, személyi-jövedelemadó emelése, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.
Tovább
2012.
május
04. 15:35

Nyugdíjcsökkentést kérhet az IMF

Nyugdíjcsökkentést kérhet az IMF Hosszútávon bukásra van ítélve egy olyan ország, amely szembemegy a piacok akaratával, és nem hajt végre bizonyos megszorításokat, reformokat, mondta a Világgazdaságnak Ad Van Tiggelen. Az ING Investment Management globális stratégája szerint hazánk már kora őszre megállapodhat a valutaalappal, hogy olcsóbban juthasson pénzhez a tőkepiacokon a refinanszírozási csúcsot hozó második félévben.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART