2011.
június
12. 09:43

MSZP: sportra van, nyugdíjra nincs pénz?

Címkék:
Józsa István A gazdasági és informatikai bizottság szocialista alelnöke szerint a pénzügyi elvonások, valamint a kormány tulajdonvásárlásai, illetve eladásai személyi és politikai érdekeket szolgálnak.

Józsa István sajtótájékoztatóján azt mondta: nem gazdasági okok miatt akarják elvenni a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíját, hanem azért, mert az Országgyűlés előtt lévő fideszes törvényjavaslat alapján öt látványsportot és egy üzleti vállalkozást kívánnak támogatni 20 milliárd forinttal. Mint hozzátette: a korkedvezményes nyugdíjak elvonásának az a politikai indoka, hogy "megtörjék az egyenruhásokat", ugyanis ha a legkeményebb ellenállást sikerül legyőzniük, akkor másokkal is könnyen elbánhatnak.

Forrás: Hírszerző

 

Vissza
2011.
június
09. 15:43

Bejelentették a sztrájkot a mozdonyvezetők

Bejelentették a sztrájkot a mozdonyvezetők Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozó demonstráción, csütörtökön a Kossuth téren bejelentette: június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tart, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.
Tovább
2011.
június
10. 20:11

Jóváhagyta Schmitt Pál a korkedvezményes nyugdíjak megvonását

Jóváhagyta Schmitt Pál a korkedvezményes nyugdíjak megvonását Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken aláírta azt az Országgyűlés által hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást, amely alapján a jövőben csökkenthető, átalakítható és visszavonható lesz a rendvédelmi dolgozóknak járó korkedvezményes nyugdíj. A hétfőn este elfogadott fideszes javaslat ellen folyamatosan tiltakoztak a rendvédelmi szakszervezetek, de a tüntetések nem hatották meg a parlamentet. Schmitt szerint az alkotmánymódosítás a fenntartható nyugdíjrendszer irányába tett szükségszerű lépés.
Tovább
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
június
08. 08:56

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.
Tovább
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
2011.
január
17. 21:40

Szijjártó több szerénységet vár nyugdíj-ügyben az MSZP-től

Szijjártó több szerénységet vár nyugdíj-ügyben az MSZP-től Szijjártó Péter szerint több szerénységet várnak az emberek nyugdíj-ügyben az MSZP-től, "mely folyamatosan csökkentette a nyugdíjak értékét, és kötelezővé tette a nyugdíjbefizetések tőzsdére vitelét".
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART