2012.
augusztus
10. 07:53

Multimilliomos nyugdíjas - Sokat költött, lebukott

Címkék:
széf Csaknem 140 millió forintnak megfelelő készpénzt foglalt le a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága a napokban egy tatabányai nyugdíjas széfjéből; azért figyeltek fel rá, mert az ellenőrzött időszakban 214 millió forintot költött el az életvitelszerű kiadásokon felül.

Az érintett személy nyugdíjasként két társaság ügyvezetői teendői mellett több gazdasági társaságban is tag volt.

A vizsgált időszakban gépjárművet és ingatlant vásárolt 42 millió forintért, az ingatlanon 7 milliós felújítást végzett, 15 milliós életbiztosítást kötött és 150 milliót meghaladó összegben nyújtott tagi kölcsönt a személyéhez kapcsolódó gazdálkodó szervezeteknek.

Az adóhatóság az vizsgálta, hogy ezekre a kiadásokra megvan-e a jogszerű, adózott bevétel. Az adózó úgy nyilatkozott, hogy korábban jelentős összegű készpénz-megtakarítása volt, ezt azonban nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani.

Az adózó ismert bevételeit és kiadásait a hatóság becslési eljárással számba vette, és 100 millió forint feletti adóhiányt állapított meg, amelyre 70 milliós adóbírságot és késedelmi pótlékot kellett fizetni.

Az adózó ezeket az összegeket határidőre nem fizette meg, ezért végrehajtási eljárás indult ellene. Ennek során felnyitották az egyik pénzintézetnél bérelt széfjét, melyből 400.000 eurót és 20 millió forintot foglaltak le készpénzben. Az összeg fedezi az állammal szembeni tartozás jó részét.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART