2011.
november
30. 09:03

Nagy kormányellenes tüntetések a hétvégén

Címkék:
MSZOSZ Szombatra nemcsak a Milla hirdetett demonstrációt, hanem a közszolgálat védelmében szakszervezeti tüntetés is lesz. Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a szombat délelőttre meghirdetett eseményt.

Az MSZOSZ, a Liga, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés kifogásolja a kormányzat több eddigi és a jövőre vonatkozó lépéseit.

Közleményük szerint a jövő évi költségvetés tervezetéből kiderül, hogy veszélyben van a közszolgálati ellátórendszerek, az egészségügy, oktatás, szociális ellátás, kultúra és közgyűjtemények, valamint a közigazgatás és a rendvédelem finanszírozása. Azt is kifogásolják, hogy az intézmény-bezárások és szervezeti összevonások dilettáns és átgondolatlanul zajlanak és folyatódik a létszámleépítés, a politikailag motivált elbocsátási hullám is.

Csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is szakszervezeti demonstrációhoz. A szervezet tagjai Budáról, a Lánchídon átvonulva csatlakoznak a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi térre meghirdetett tüntetéshez.

Forrás: stop.hu

Vissza
2011.
november
29. 13:35

A LIGA pénteken ismét útlezárásokkal demonstrál

A LIGA pénteken ismét útlezárásokkal demonstrál Öt budapesti és két vidéki helyszínen - Szegeden és Békéscsabán - folytatja pénteken útlezárásos demonstrációját a Liga Szakszervezetek a Munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer megváltoztatása ellen, valamint a háromoldalú szociális párbeszéd visszaállítása érdekében - közölte a szakszervezeti tömörülés.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART