2012.
május
16. 10:45

Nagyon szenvednek az allergiások

Címkék:
pollen Az elmúlt hetekben sokkal több beteg jelentkezett az allergiás szakrendeléseken, mint az elmúlt évek ugyanezen időszakában, s bár az elmúlt néhány nap esős időjárása valamelyest csökkentette a levegő szállóportartalmát, számos növény pollenje tüneteket okozó mennyiségben van jelen - írta a Népszava.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet utolsó heti mérései a kőris, a platán, a gyertyán, a ciprus, a tiszafafélék, a nyír, a dió és a vadgesztenye pollenjét mutatták ki ilyen mennyiségben, és már április végétől elég magas koncentrációban jelen van a levegőben különböző füvek virágpora is.

Nékám Kristóf, a Budai Irgalmasrendi Kórház allergológus professzora elmondta, hogy az idei év rosszabbul kezdődött, mint az előzőek: a szárazság miatt lényegesen nagyobb por- és pollenterhelés érte az allergiásokat.

Forrás: Népszava/Klubrádió

Vissza
2012.
február
24. 11:26

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni A pázsitfű-allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
Tovább
2012.
április
19. 07:46

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés!

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés! Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.
Tovább
2011.
április
12. 11:12

Az allergia tünetei és gyógyítása

Az allergia tünetei és gyógyítása Az allergia egy görög eredetű szó jelentése „más hatás” ami jól tükrözi, milyen betegségről van szó. Az allergia nem más, mint az immunrendszer védekező rendszerének a zavara. Sok ember életét megkeseríti az allergia, főleg tavasszal és nyáron, amikor sok gyomnövény és növény virágba borul, de számtalan más ok is kiválthatja a betegséget.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART