2012.
november
10. 12:39

Nápoly: nem mehetnek templomba a camorra tagjai

Címkék:
camorra Felemelte szavát a nápolyi bűnszövetkezet, a camorra ellen a város érseke Crescenzio Sepe, aki a szombati olasz sajtó szerint kiátkozta az egyházból a bűnözőket.

"Térjetek meg! Aki halált vet, csakis halált fog aratni! Ha a klánok tagjai nem bánják meg bűneiket (...), nem tehetik be többet lábukat a templomokba, még holtan sem" juthatnak be - írta a camorra tagjaihoz intézett nyílt levelében Crescenzio Sepe.

A nápolyi érsek közölte, hogy megvonja a szentségeket a camorra tagjaitól, sem ők, sem családtagjaik nem részesülhetnek a keresztség, az áldozás, a házasság és az utolsó kenet szentségében, ha nem térnek meg.

A bíboros a bűnszervezet által meggyilkolt áldozatok emlékére rendezett vallásközi felvonulás alkalmából lépett fel a Nápolyt és egész Campania tartományt uraló camorra ellen.

A mélyen vallásos dél-olaszországi város egyházát 2006 óta vezető Sepe a szervezett bűnözés számára is szent értékeket hangsúlyozva "szabályos átokkal sújtva a camorra embereit" - értékelték az újságok.

"Őszintén bánjátok meg kegyetlen tetteiteket (...), ti vagytok az igazi vesztesek, élő halottak vagytok, akiket ti magatok ítéltetek halálra. Nem csak a törvény, a város és az emberiség ellen is cselekedtek. Részünkről nincsen megbocsátás (...), tegyétek le a fegyvert, az ítélet napja benneteket is elér és semmiféle engedményt nem kaptok!" - fogalmazott Sepe.

Sepe szavai II. János Pál 1993-as beszédét idézték: a pápa akkor a szicíliai Agrigentóban a Cosa Nostra maffiaszervezet tagjait szólította fel megtérésre a gyilkosságok beszüntetését követelve.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART