2013.
május
18. 12:17

Ne érhesse adóhátrány azt, aki másokon segít

Címkék:
havazás A kormány kezdeményezi, hogy a katasztrófa-helyzetben önzetlenül segítőknél ne keletkezzen közreműködésükért pótlólagos közteher-fizetési kötelezettség, senkit sem érhet adóhátrány amiatt, mert másokon segít - közölte A Nemzetgazdasági Minisztérium.

A kormány javaslata szerint a jövőben nem kell hátrányos adókövetkezménnyel számolnia annak a vállalkozónak, vállalkozásnak, amely katasztrófa-helyzetben a megelőzés, illetve a hatás mérséklésére érdekében ingyen segítséget nyújt a bajba jutottaknak, például járműveivel szállítási, vontatási feladatot vállal, ételt, italt vagy más, a kárenyhítéshez szükséges eszközt ad át. Emellett a javaslat rögzíti, hogy a katasztrófa-helyzetben az ingyenes segítséget igénybe vevőnek sem keletkezhet adófizetési kötelezettsége - írja közleményében az NGM.

A szaktárca jelezte: a javaslatban foglalt szabályok a 2013. március 14-e és 16-a között bekövetkezett szélsőséges időjárási körülmények alatti segítségnyújtásra is vonatkoznának.

Az NGM közleményében emlékeztet arra, hogy az elmúlt időszak szélsőséges időjárási körülményei között sokak élet- és vagyonbiztonsága veszélybe került. Március közepén, a soha nem tapasztalt mértékű hóvihar idején számos vállalkozás, magánszemély önként, ellenszolgáltatást nem várva nyújtott segítséget a bajba jutott embereknek - tették hozzá.

Forrás és fotó: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART