2012.
szeptember
13. 08:45

Nem csökken az özvegyi nyugdíj

Címkék:
pénz a kézben Kezdeményezi a kormány a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását, amelynek köszönhetően minden rendszeres szociális járadékban részesülő özvegy megkapja juttatását. Vagyis a híresztelésekkel ellentétben nem csökken az özvegyi nyugdíj - tudta meg a Magyar Nemzet.

Korábban a törvény átmeneti rendelkezése kimondta ugyan, hogy azoknak az özvegyeknek, akik rendszeres szociális járadékot kaptak múlt év december 31-ig, özvegyi nyugdíjuk az elhunyt házastárs nyugellátásának harminc százaléka lesz 2012. szeptember 1-jétől, ám a kormány felülvizsgálta ezt a döntést.

Vagyis a kabinet még a törvény hatálybalépése előtt kezdeményezi a parlamentnél a jogszabály módosítását, a lap információi szerint még ebben a hónapban. Ismeretes, a korábbi jogszabályok szerint minden érintett az elhunyt házastársa nyugdíjának hatvan százalékát kapta özvegyi nyugdíjként.

A szociális járadékot januártól átminősítették rehabilitációs vagy rokkantsági ellátássá, s a törvény átmeneti rendelkezése szerint az ezen ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétől 30 százalékban kellene megállapítani.

Forrás: ma.hu

Vissza
2012.
szeptember
11. 15:58

Újabb kérdések az özvegyi nyugdíjakról

Újabb kérdések az özvegyi nyugdíjakról Az MSZP felszólítja a kormányt: tegye világossá, mi a szándéka az özvegyi nyugdíj-ügyben - jelentette ki Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART