2011.
december
28. 21:03

Nem döntött az Alkotmánybíróság a magán-nyugdíjpénztárakról

Alkotmánybíróság Szerdán ülésezett utoljára az Alkotmánybíróság, így jövőre már csak új beadványokról dönthet a magán-nyugdíjpénztárak ügyében. Az ítélet egyik tétje a magánpénztári tagok állami nyugdíja lett volna, erről azonban időközben már döntött a kormány.

Többszöri halasztás után szerdán sem döntött az Alkotmánybíróság a magán-nyugdíjpénztári beadványokról. A döntés korábbi tétje az lett volna, hogy jár-e állami nyugdíj azoknak is, akik magán-nyugdíjpénztári tagok maradtak.

A mostani ülés volt az utolsó lehetőség, hogy a jelenlegi szabályok alapján ítéljék meg a törvényt, mert az origo információi szerint idén már nem tart több teljes ülést a testület. Január elseje után ugyanis az indítványok jórészt elvesznek, és csak azok fordulhatnak az Ab-hoz, akiknek konkrét érdekük fűződik egy-egy jogszabály megsemmisítéséhez.

Az döntés jelentőségét csökkenti, hogy a kormány decemberben bejelentette, hogy ismét lehetővé teszi az állami rendszerbe való átlépést az év elején a magán-nyugdíjpénztárakban maradó, több mint százezer embernek, és a jövőben a maradók is jogosultak lesznek állami nyugdíjra. A korábbi feltételek szerint azért volt az átlépés racionális döntés, mert aki nem az állami rendszert választotta, lemondott az állami nyugdíjjogosultságról.

Forrás: MTI,OrientPress,Origo

Vissza
2011.
december
27. 15:29

Az Alkotmánybíróság még az idén dönthet a magán-nyugdíjpénztárakról

Az Alkotmánybíróság még az idén dönthet a magán-nyugdíjpénztárakról Szerdán dönthet a magánnyugdíjpénztárakról az Alkotmánybíróság (Ab), miután a téma szerepel a testület két ünnep közötti teljes ülésének napirendjén - derül ki az Ab honlapján megjelent közlésből.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART