2010.
január
24. 14:35

"Nem értjük a pánikot"

nyakó istván Ha a nyugdíjasok úgy gondolják, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t! Az MSZP azt kéri a Fidesztől, ne mutogasson rájuk úgy, mintha a szocialisták ötlete lett volna svéd nyugdíjmodell bevezetése, mert ha így lett volna, akkor már bevezetették volna.

Nyakó István, az MSZP szóvivője Cser-Palkovics András szavaira reagált, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz aláírásgyűjtéséről beszélve hangsúlyozva: azoknak az aláírására számítanak, akik egyetértenek a párttal abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat - így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját -, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint hogy a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesüljenek.

 

Nyakó István úgy fogalmazott: nem értik a pánikot a Fidesznél. "A láthatatlan programjuk egyik elemét végre láthatóvá, nyilvánossá tették, hogy bevezetnék a svéd nyugdíjmodellt. Mi ezzel nem értünk egyet, de lehet erről vitatkozni, mi akarunk is vitatkozni, nem kell ez elől elszaladni" - tette hozzá.

 

Mint mondta, nyilván vannak érvei a Fidesznek, csak eddig még nem lehetett ezeket hallani, "mert akkora hátrálásba kezdtek, hogy már nem is tudják merre van Svédország".

 

Nyakó István szerint felesleges a Fidesznek úgy csinálnia, mintha az MSZP ötlete lett volna a svéd modell bevezetése, hiszen Varga Mihály nem az MSZP tagja, hanem a Fidesz alelnöke. Ahogyan Iván László sem tagja a szocialista pártnak, aki támogatta a 2007-ben e szellemben született törvényjavaslatot és Orbán Viktor sem, aki egy zárt körű előadáson a nyugdíjak befagyasztásáról beszélt.

 

Az MSZP szóvivője nem érti, hogy Cser-Palkovics András miért hazudtolja meg őket. Megjegyezte azt is: az MDF - amely szintén a svéd modellt javasolja - nem az MSZP koalíció tagja volt 1998-tól 2002-ig, hanem a "Bokros-Orbán koalícióé".

 

Arra kérjük a nyugdíjasokat, hogy ha úgy gondolják, hogy a Fidesz javaslata a jó, akkor szavazzanak rájuk, ha pedig azt szeretnék, a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t - közölte Nyakó István.

Forrás: MSZP

 

Vissza
2010.
január
16. 07:49

MDF: A Fidesz nyugdíj-ügyben áttért a a Pinokkió-modellre

Az MDF szerint a Fidesz megijedt saját árnyékától, és rettegve mentegeti magát a nyugdíjas szavazók előtt - így reagált az MDF népjóléti kabinetjének vezetője péntek délután a Fidesz nyugdíjjal kapcsolatos terveire. Pusztai Erzsébet úgy fogalmazott: ez a gyáva politika a legveszélyesebb.
Tovább
2009.
december
15. 17:06

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel A döntéshozókra hárul a feladat, hogy a kormány által létrehozott Nyugdíj és Időskori Kerekasztal (NYIKA) most elkészült elemzése alapján a felrajzolt öt alternatívából melyiket választja - áll az MTI-hez kedden eljuttatott jelentésben.
Tovább
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
január
15. 15:40

Elindult az Idősek Akadémiája

Elindult az Idősek Akadémiája Az Idősügyi Nemzeti Stratégia megismertetésére országos kampány indult a héten; három hónap alatt valamennyi megyében képzéseket tartanak, ahol a különböző szervezetek vezetői információt kaphatnak a stratégiáról.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
2010.
január
21. 08:44

Kinek higgyenek a nyugdíjasok?

Kinek higgyenek a nyugdíjasok? A pártoknak szükségük van a hárommillió nyugdíjas szavazatára. A szocialisták szerint a Fidesz svéd modellt kíván bevezetni: ennek lényege, hogy csak annyi nyugdíjat fizetnének, amennyi a nyugdíjkasszába beérkezik. Ez pedig évi 600 milliárddal lenne kevesebb, mint jelenleg. Az MSZP szerint így 15-20 százalékkal csökkenne az ellátás. A Fidesz állítja, a kormánypárt nem mond igazat, s ők éppen a nyugdíjak értékének megtartását ígérik. De miért ilyen fontos a pártoknak a nyugdíjasok szavazata?
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART